• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Van Asker Hastanesi halkın hizmetine açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün tabelası indirilen Van Asker Hastanesi düzenlenen devir-teslim töreniyle, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele ek binası olarak hizmete açıldı.

Düzenlen törende Sağlık Bakanlığı’na bağlanan askeri hastanelerin, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastanelerle karıştırılmaması gerektiğne dikkat çekildi.

Van Asker Hastanesi, 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı'na devredilerek, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele binası olarak Van halkına hizmet vermeye başladı. 

Van Asker Hastanesi'nde yapılan devir teslim töreninde konuşan Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, “Milli Savunma Bakanlığı’ndan, Sağlık Bakanlığı’na devredilen Van Askeri Hastanemizin devir teslim törenini yapıyoruz. Van Askeri Hastanesi’ni, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlayarak Van ilinde sağlıkta güç birliği yapıyoruz. Türkiye’deki bütün askeri hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesini daha önceki FETÖ terör örgütünün hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasıyla kesinlikle karıştırmayalım. Biz karıştırmıyoruz, kamuoyunun da karıştırmasını istemiyoruz. Şu anda yaptığımız tamamen askeri hastanelerimizin sağlık komutanlarının sağlık tesisleri ile Sağlık Bakanlığı’nın sağlık tesislerinin güç birleşmesidir. Bu birleşme inşallah Van’daki bütün vatandaşlarımız için, sağlık çalışanlarımız için, asker hastanesinde bugüne kadar görev yapıp da birliğimize katılan hastanemizin, bakanlığımızın mensubu olan Asker Hastanesi’nin sağlık çalışanları bize devredilen çalışanlar içinde hayırlı olmasını diliyorum. Bizim bugüne kadar Van’da çalışmaya devam eden çalışanlarımız için de hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

“Bugüne kadar yapılmayanları da yapmaya talibiz”

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele Ek Binası olarak devraldıkları hastanede daha iyi hizmet vereceklerini söyleyen Semur, “Bu saat itibariyle çalışmalarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Sorunsuz problemsiz bir şekilde Van Askeri Hastanemiz, Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bağlı hizmet veren Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin İskele Ek Binası olarak, Bakanlığımız tarafından onaylamış ve bu şekilde tescillenmiştir. Bugünden itibaren saat 17.00 itibariyle artık bu isim altında hizmet vermeye başlamıştır.  Bizler bu konuda iddialıyız. Bugüne kadar yapılmayanları da yapmaya talibiz. Bize katılan sağlık çalışanları, doktor ve hemşirelerimizle beraber güçlendiğimizi düşünüyoruz. Düne kadar burada yapılmayan işleri yapmaya talip olduğumuzu iddia ediyoruz. Bunu da inşallah pazartesinden itibaren daha güzel koşullarda, daha büyük imkânlarla, daha fazla insan gücüyle, daha fazla tıbbi cihazlarla bu hizmeti daha da büyüteceğimizi, daha da çeşitlendireceğimizi özellikle belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından hastane personeli ile hastanede yatan sivil halka gül takdiminin ardından program sona erdi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir