• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Mardin'de 230 mahalle bekçisi göreve başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde çalıştırılacak 230 çarşı ve mahalle bekçisi mevzuat, mesleki, silah ve ateş konularında aldıkları 4 haftalık eğitimin ardından sertifikalarını alarak yemin ettiler. Yemin töreninin ardından bekçiler, görevlerine başladı.

Polis Evi’nde düzenlenen sertifika ve yemin törenine Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ile bekçi adayları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, bir konuşma yaptı. Pekcan, “Bugün burada eğitimini başarı ile tamamlayarak teşkilatımıza katılmaya hak kazanan 230 çarşı ve mahalle bekçi adayımızın yemin töreni için toplanmış bulunuyoruz.” dedi.

Daha sonra konuşmasını yapması için kürsüye davet edilen Mardin Valisi Mustafa Yaman, yeni görevlerinde çarşı ve mahalle bekçilerine başarılar diledi.

Bekçilere seslenen Vali Yaman, “Kardeşlik şehri olarak adlandırılan Mardin’imizde bu kardeşliğin korunması için anayasamız ve kanunlar içerisinde hizmet vereceğinizden hiç kuşkum yoktur. Suç ve suçlu ile mücadele ederken çekinmeden verilen görevleri layıkıyla yerine getireceğinizden inancımız tamdır.” dedi.  

Yapılan konuşmaların ardından il ve ilçelerde çalıştırılacak toplam 230 çarşı ve mahalle bekçisi, Türkiye bayrağına el basarak yemin etti.

Yemin töreninin ardından çarşı ve mahalle bekçi adaylarına sertifikaları Vali Yaman ve beraberindekiler tarafından verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir