• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
"Silah ve şiddet hiçbir zaman hak arama yöntemi değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Sağlık İl Müdürlüğü`nde üyeleriyle bir araya gelen Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini değerlendiren Aslan,  girişimin, emperyalist güçlerin Türkiye`yi yıkmaya ve bölmeye yönelik bir senaryosu olduğuna dikkat çekti.

FETÖ ve PKK`nin aynı odaklardan beslendiğine vurgu yapan Aslan, silah ve şiddetin hiçbir şekilde hak arama yöntemi olmadığını dile getirerek şunları söyledi: “Kazanmak için mücadele etmek istiyorsanız, konuşarak ve siyaset sanatını kullanarak ancak elde edebilirsiniz. Silah ve şiddet hak arama yönteminin önündeki en büyük engeldir. Hata en büyük ihanet şebekesidir.” dedi.

Suriye`de yaşananlara da dikkat çeken Aslan,  PYD konusunda da şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye`de PKK, kendisi gibi düşünmeyen, yaşamayan, aynı ideolojileri taşımayan hiç kimseye hayat hakkı tanımadığı gibi Suriye`de de PYD, kendisi gibi düşünmeyen hiçbir yapıya hayat hakkı vermiyor. Dikkat ederseniz PYD, Suriye`de hâkim olduğu yerlerde yaşayan ama kendileri gibi düşünmeyen Müslüman Kürtleri göçe zorlayarak başka yerlere gönderiyor. Girdiği yerlerde çarşafı yakarak Avrupa`ya şirin görünüp işte biz onlar gibi yaşamıyoruz mesajını veriyor.”  (Şükrü Tontaş-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir