• DOLAR 32.511
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2485.447
  • ...
Batman esnafından 'yol' protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belediyenin yaptığı çalışmanın ardından yolu yarım bıraktığını ve toz içerisinde kaldıklarını belirten Meydan Mahallesi 1106 sokak esnafı, protesto amaçlı yolu trafiğe kapatarak DBP’li belediyeye tepki gösterdi.

Bir yıldan fazla bir süredir bozuk olan yollar nedeniyle bir çok sıkıntı yaşadıklarını belirten esnaf Hasan Tunç, “Belediye tarafından geçen yapılan su çalışması bizleri toz içinde bıraktı. Belediyenin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Yollarımızı bir an önce yapsın, yoksa esnaflar olarak kepenk kapatmak zorunda kalırız. Belediye Başkanı, Batman Valisi yetkili her kimse bize bir çözüm bulsun. Esnafların hepsi perişan, neredeyse kepenk kapatacağız. Belediyeden hem yollarımızı hem de ana arterlerimizi ve sokaklarımızı açsın. Belediye yetkilileri gelip sorunlarımızı dinlesin. Bir yıldan fazladır iş yapamıyoruz. Dükkanlarımızda tüm eşyalarımız toz tutmuş, eşyalarımızı satamıyoruz.” dedi.

“Bir taraf metropol, bir taraf da köy gibi”

30 seneden beridir sokaklarının yapılmadığını söyleyen Engin Kutluay, “Bu sokaktakilerle hiç bir yetkili ilgilenmiyor. Kışın çamur içerisindeyiz. Sokağımız göle dönüyor. Yazın da toz toprak içerisinde kalıyoruz. Bu yüzden sağlığımız tehlikededir. Yolumuz gibi kaldırımımız da yok. Kaldırım olmadığı için yayalar bu sokağı kullanamıyor. Esnaf büyük sıkıntıdadır. Ben mülk sahibiyim, burada iki senede 10 kiracı değiştiriyoruz. Gülistan Caddesine 10 metrelik bir mesafe var. Bir taraf metropol, bir taraf da köy gibidir. Buralar düzeltilsin, esnaf olarak ya bu sokağı komple boşaltacağız ya da burası bir şekilde düzeltilmesi gerekir.” dedi.  

“Belediyeyi görevini yapmaya davet ediyoruz”

Dükkanına 4 bin TL kira verdiğini, ancak bozuk yollarının verdiği sıkıntıdan dolayı iş yapamaz hale geldiklerini söyleyen Süleyman Takak, “Belediye buraları kazdı ve tozdan dumandan iş yapamıyoruz. Ben aylık masrafımı nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. Benim masrafımı belediye karşılayacak mı? Tozdan dumandan müşteri gelmiyor. Buna bir çare bulsunlar. Madem ki yolları bozuyorlar, yapmayı da bilsinler.” şeklinde tepki gösterdi.  

Faruk Akyön ise tepkisini şöyle dile getirdi: “Esnaf olarak yollardaki tozdan dolayı çok etkileniyoruz. Burası bir an önce belediye tarafından yapılmasını istiyoruz. Yollarımız bozuk, tozdan dolayı işimiz olumsuz yönde etkileniyor.  Esnaf olarak zarardayız.”

Kışın çamurdan, yazın tozdan geçilmediğini dile getiren Selman Akın, “Sorun giderilmesi için hiçbir çalışma yapılmıyor. Tozdan dolayı iş yapamaz durumdayız. Belediyeyi görevini yapmaya davet ediyoruz. Bulunduğumuz hal, hal değildir. Buraların sorunu giderilmesini umuyoruz. Yollarımız ya tamamıyla trafiğe kapansın ya da düzeltilmesin istiyoruz.” diye konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir