• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
İtalya`da ölü sayısı artıyor! 120 ölü...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Norcia, Umbria, Accumoli, Pescara del Tronto ve geçtiğimiz yıl İtalya'nın en güzel kentlerinden biri seçilen Amatrice artık tanınmayacak halde...

Görgü tanıklarına göre İtalya'nın depremle yara alan bölgesi adeta bir bomba düşmüş gibi... Depremi yaşayanlardan biri her şeyin sadece 10 saniyede yerle bir olduğunu söylüyor.

Korkunç depremde ölü sayısı artıyor, enkaz altında kalanlar var. Binlerce kişi evsiz...  Çaresizlik tablolalarının çizildiği İtalya'da daha önce çekilen fotoğrafların aynısı depremden sonra yeniden çekildi. Arda arda bakıldığı zaman aslında o fotoğraflar her şeyi özetliyor.

Yerel basında çıkan haberlerde, deprem sonrası 100 kadar artçı  sarsıntının meydana geldiği, çok sayıda çocuğun yaşamını yitirdiği, onlarca  kişinin kayıp olduğu belirtildi.

Yetkililer, deprem bölgesinden yaralıların Roma'daki hastanelere  naklinin kolaylaştırılması amacıyla başkentte halktan ana cadde ve bulvarları  açık tutmaları çağrısında bulundu.

Bölgede Accumoli, Amatrice, Arquata del Tronto kasabalarında hasarın  büyük olduğu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği ifade edildi.

Amatrice'de depreme tanık olan Marco isimli bir görgü tanığı, "İşe  gitmek için uyanmıştım. Yatağımdan kalktım ve bir anda her şey çöktü. 10 saniye  her şeyi yok etmek için yetti." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir