• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Barzani: Bölgede büyük değişim yaşanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara`da basın toplantısı düzenleyen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bölgede büyük değişimlerin yaşanacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın resmi daveti üzerine Ankara`ya geldiğini söyleyen Barzani, dün gerçekleştirdiği görüşmelerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Ekonomi, siyaset ve güvenlik konularında ikili ilişkileri görüştük. Erbil-Bağdat ilişkilerinden de bahsettik. Diyalog, istişare ve her alanda ilişkilerin geliştirilmesi hususlarında mutabık kaldık.” dedi.

“Şüphesiz IŞİD`le savaş, görüşmenin en önemli konularından biriydi”

“Bütün taraflar açısından hassas bir dönem yaşanıyor.” diyen Barzani, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bütün konuları görüşmek için bir fırsat oldu. Yine Türkiye Cumhurbaşkanı`nı, yetkililerini ve halkını yaklaşık bir ay önce yaşanan darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması hasebiyle kutlama, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileme fırsatımız da oldu. Şüphesiz IŞİD`le savaş, görüşmenin en önemli konularından biriydi. Bu terör örgütüyle mücadelede nasıl yardımlaşacağımız konusunda da uzlaşıya vardık. Çünkü bölgede büyük değişimlerin yolda olduğu görülüyor. Bu yüzden daha fazla işbirliği ve yakınlaşmaya ihtiyaç var.

“Gülen okulları sorununu, öğrencilerimizin zarar görmeyeceği şekilde nasıl çözebileceğimiz konusunda uzlaştık”

Çözüm süreci ve Kürdistan`daki Gülen`e bağlı okullar hakkında da konuşan Barzani, “Barış süreci de Türkiye`de çok önemli bir konu. Fakat halen daha fazla zamana gerek duyuluyor. Umutsuz değiliz, girişimlerimizi de sürdüreceğiz ancak maalesef geride kalan sürede çok olumsuz olaylar yaşandı. Umuyoruz ki bir gün barış süreci yeniden başlar. Bir diğer konu, Kürdistan Bölgesi`nde bulunan Gülen`e bağlı okullar idi. Bu sorunu, öğrencilerimizin zarar görmeyeceği şekilde nasıl çözebileceğimiz konusunda uzlaştık.” diye belirtti.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir