• DOLAR 32.345
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2240.766
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz ne olacağınızın hesabını yapın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki atama ve kura töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'deki terör örgütlerine yönelik operasyon düzenlendiğini söyledi.

Fırat Kalkanı operasyonun saat 04.00 itibariyle başladığını belirten Erdoğan, "Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun onlara karşı bu millet, ordusuyla polisiyle korucusuyla ve milleti ile vardır, var olacaktır." dedi.

"Artık bu işi çözmemiz gerekiyor"

Suriye'den Türkiye'ye yönelik saldırılar nedeniyle harekete geçildiğini bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anda ne yazık ki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis ve tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık son, dedik ki 'bu iş burada noktalanması lazım' ve bu sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın." 

"Tüm insanlık bundan sorumludur"

Teröre karşı birlikte mücadelenin önemine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eğer teröre karşı dünya uluslararası bir mutabakat sağlamazsa tüm insanlık bundan sorumludur. Onun için de birlikte bir mücadele şart. Bizim en başından beri güçlü tarihi bağlarımızın olduğu Suriyeli kardeşlerimize samimi yardım eli uzatmak dışında hiçbir niyetimiz, faaliyetimiz olmamıştır."

"Alna kelime-i tevhit bandı asmakla Müslüman olunmaz"

Terör örgütü DAEŞ'in, İslam ile alakası bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, "Alna kelime-i tevhit bandı asmakla Müslüman olunmaz. Sancakta kelime-i tevhit olmasıyla Müslüman olunmaz. Allah lafzının istismar edilmesiyle Müslüman olunmaz. Bunların İslam ile alakası yoktur. Bunlar tam aksine İslam'ın başına bela olmuşlardır bu yüzyılda." diye konuştu.

"Türkiye, Suriye'de oldubittiye rıza göstermeyecektir"

Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta kararlı olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ifade etmek istiyorum: Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışılan oyuna, oldubittiye asla rıza göstermeyecektir. Gerekirse meseleye bilfiil el koymak da dahil tüm imkanlarımızı kullanarak Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız."

"Bu halka boyunduruk vuramayacaksınız"

Terör örgütlerinin, Türk milletini bölemeyeceğini anlatan Erdoğan, "Tekraren ifade ediyorum, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız." dedi.

"Her saldırıda biz daha güçleniyoruz"

Terör saldırılarının karşısında Türkiye'nin daha da güçlendiğine dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda biz biraz daha zayıflıyoruz. Hayır, tam aksine her saldırıda biz daha güçleniyoruz. Hani derici, debbağ ne yapar? Deriye vurdukça deri hem güzelleşir hem güçlenir. Bu da böyledir. Tam tersine biz bir oluyoruz, iri oluyoruz, diri oluyoruz, kardeş oluyoruz, hep birlikte Türkiye oluyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir