• DOLAR 32.34
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2241.539
  • ...
Çavuşoğlu: YPG Fırat`ın doğusuna geçmezse gereğini yaparız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Demokratik güçlerin içindeki YPG unsurları da Fırat'ın doğusuna geçmezse gereğini yaparız. Sen de bir terör örgütüsün. Bizim acımız bataklıktaki sivri sinekler değil bataklığı kurutmaktır" dedi.

TSK'nın Suriye'nin Cerablus şehrinde IŞİD'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı operasyonu hakkında açıklama yaptı. Çavuşoğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"DAEŞ bu silahları nereden buluyor? Kim veriyor? Nereden geliyor bu silahlar? Bu operasyonun amacı DAEŞ terör örgütünü sınırımızın diğer tarafından temizlemektir. Tüm elimizdeki imkanlarla bu mücadeleyi sürdürüyoruz. ÖSO da buraya girdi. TSK'nın faaliyetleri planlandığı gibi devam ediyor. Hava desteğiyle ilgili koalisyonla birlikte çalışıyoruz. Mücadelemizi sürdüreceğiz."

"Ankara'daki son iki saldırının sorumluları Suriye'deki PYD kamplarından geldi. Bu operasyonun amacı DAEŞ. Salih Müslim ya da PYD neden rahatsız oldu? Onlar DAEŞ'le mücadele ettiğini iddia etmiyor muydu? Kendilerine teşekkür ediyoruz müttefiklerimizi anlattıklarımızı itiraf ediyor: Benim ajandam var burada kanton oluşturmak istiyorum. Amacı DAEŞ'le mücadele olsa bu operasyona destek verir. Demokratik güçlerin içindeki YPG unsurları da Fırat'ın doğusuna geçmezse gereğini yaparız. Sen de bir terör örgütüsün. Bizim acımız bataklıktaki sivri sinekler değil bataklığı kurutmaktır. Senin ajandan farklıysa, terörizmi bırakacaksan, Suriye'nin bütünlüğünü savunuyorsan bu operasyondan rahatsız olmamalısın."

Bu haberler de ilginizi çekebilir