• DOLAR 32.339
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2246.682
  • ...
Nusaybinlilere eşyalarını alma izni verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 6 mahallede devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerde oturan, ancak yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlara eşyalarını alma izni verildi.

Ev ve iş eşyalarını taşımak istediklerine dair Nusaybin Kaymakamlığı`na dilekçe ile başvuran bazı vatandaşlar, aldıkları özel izinle eşyalarını taşımaya başladı. Bazı eşyalarını kurtarabilen vatandaşlar, çok mağdur olduklarını ifade ettiler.

Yasağın kalktığı bölgede hayat normal

Bu arada sokağa çıkma yasağının 25 Temmuz`da kısmen kaldırıldığı Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi Çatalözü, İpek Yolu ve Barış mahallelerinde hayat kısmi olarak normale döndü.  İşyerlerini açan esnaf, zararlarının büyük olduğunu ifade ederek yetkilerin yardım bekliyorlar.

“Hem evimizden hem de işimizden olduk”

İlçede çıkan olaylardan önce ev sahibi olduğu, olaylardan sonra ise kiracı duruma düştüğünü anlatarak Abdullah Candan, şunları söyledi; “50-60 yıldır Nusaybin`de oturuyorum. Çukurlar kazıldı, barikatlar kuruldu, olaylar başlayınca bizde kaçmak zorunda kaldık. Evim Şirin Bulvarı`ndaydı. 3-4 dairem vardı. Hepsi yıkıldı. Şimdi de kiradayız, çok mağduruz. Ne yapalım elimizden gelen bir şey yok. Hem evimizden hem de işimizden olduk. Bu olayların halka bir faydası olmadı sadece halkı mağdur ettiler.”

İlçedeki yıkım devam ediyor

İlçedeki çatışmalar nedeniyle ağır hasarlı olduğu tespit edilen ev ve iş yerlerinin yıkım işi ise devam ediyor. Yasağın devam ettiği mahallerde bulunan iş makineleri, hasar gören evlerini tek yıkarken, biriken molozlar da kamyonlara yüklenerek kaldırılıyor.

“Ev sahibiyken kiracı olduk”

Tellerin dışında yıkımı izleyen ev sahipleri, “40 yıldır Nusaybin`de oturuyorum. İlçede çukurlar kazıldı, barikatlar kuruldu, ama kimse ses çıkartmadı. Sokaklara bomba döşediler kimse ses çıkartmadı. Olaylar başlayınca da bizde kaçmak zorunda kaldık. Şimdi döndüğümüz ise böyle bir manzara ile karşılaştık. Şuan evimi yıkıyorlar, Allah hakkımızı sebep olanlara bırakmasın. Ev sahibiyken kiracı olduk. Zengin iken fakir olduk. Halimiz yerindeyken perişan olduk, muhacir olduk. Kendi memleketimizde garip olduk.” dedi.

Yasak 14 Mart`ta ilan edilmişti

İlçede 14 Mart`ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, Çatalözü, İpekyolu ve Barış mahallesinde 25 Haziran`da kısmi olarak kaldırılmıştı. Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde ise yasak devam ediyor. (M. Salih Keskin/Cihat Şayık - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir