• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
TSK Cerablus`a askeri harekat başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Habertürk'ün haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ve Keklice bölgesinin IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı.

Keklice ve Cerablus bölgesindeki IŞİD unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor.

ASKERİ KAYNAKLAR: ŞU ANDA BİR KARA HAREKATI BAŞLAMIŞ DEĞİL

Askeri kaynaklar tarafından başlatılan askeri harekatın amacının sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek vermek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğu belirtildi.

Askeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarından TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04:05'de daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açılmaya başlandı, saat 05:45'te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Bu atışlar sonucunda tespit edilen toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı. Hava harekatına Türk F-16'ları katıldı.

"12 HEDEFİN 12'Sİ DE VURULDU"

İlk hava harekatının ise saat 06:08'de başladı. saat 06:08, saat 06:10 ve saat 06:30 hava harekatlarının yapıldığı, belirlenen 12 hedefin 12'sinin de vurulduğu belirtildi. Askeri kaynaklar ayrıca şu an için kara harekatının başlamadığını ve geçit açma faaliyetleri devam ettiğini belirtti.

Askeri harekat nedeniyle Gaziantep Valiliği'nce bazı yerler, Özel Güvenlikli Bölge ilan edildi.

TSK SAVAŞ UÇAKLARI IŞİD HEDEFLERİNİ BOMBALIYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesindeki IŞİD hedeflerini bombalamaya başladı.

Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı. Operasyonda, önceden belirlenen IŞİD hedefleri etkisiz hale getirildi.

TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

IŞİD ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

 

 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir