• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Darbeci Adil Öksüz de Clinton`a bağış yapmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de başarısız askeri darbe girişiminin kilit adamı olarak bilinen Adil Öksüz'ün ABD başkan adaylarından Hillary Clinton'a 2014 yılında para yardımı yaptığı öne sürülüyor.
Amerika merkezli yayın yapan USA Today gazetesinin yazarlarından Paul Singer, Türkiye'nin her yerinde aranan Adil Öksüz'ün iki yıl önce hayali bir şirket kurarak Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'a 5 bin dolar bağışta bulunduğunu yazdı. ABD basınında geniş yankı bulan tartışmalardan sonra Hillary Clinton'ın bağış kampanyasını yürüten yetkililer henüz iddialara bir cevap vermedi.

Paul Singer'in elde ettiği belgelerin finansal kayıtlarda da yer aldığı belirtiliyor. Bu kayıtlara göre, darbeci Adil Öksüz 27 Haziran 2014 tarihinde Harmony Enterpireses adındaki bir hayali şirket üzerinden Clinton'ın kampanyasına 5 bin dolar bağışta bulunuyor.

FETÖ-CLİNTON İLİŞKİSİ ABD BASININDAYDI

National Interest'te yer alan bir haberde, FETÖ örgütünün uzun süre Hillary Clinton'ın destekçilerinden lobi şirketi olan Podesta Grubu'yla iş yaptığı iddiaları yer almıştı. Belgeler desteklenen haberde, paralel yapı ile Clinton'ın kampanyalarıyla bağlantısının bulunduğu yinelenmişti. 2009 yılında gönderilen maillerden birinde paralel yapının üyelerinden birinin, Hilary Clinton'ın yardımcısı Huma Abedin'nden Türkiye'deki bir toplantı için Obama'yla iletişime geçmesine yardımcı olmasını istediğini öne sürülmüştü.

CLİNTON'LA İFTAR POZU

15 Temmuz darbe girişiminden sadece 1 hafta sonra teröristbaşı Gülen'e bağlı 'Rumi Forum' ve 'Turkic American Alliance' adlı kurumların yöneticilerini ağırlamıştı. Beyaz Saray'da poz veren Emre Çelik ve Faruk Taban'ın yıllar önce Clinton'la çekildikleri fotoğraf ABD'de gündem olmuştu.

National İnterest'te yer alan habere göre, Gülen'e bağlı kuruluşların Clinton'a bağışı 'skandal' bir gelişme olarak duyurulmuştu. Peter Navarro tarafından kaleme alınan yazıda, "Clinton ve karanlık din adamı 15 Temmuz'daki askeri darbe girişiminde başarısız oldular" ifadelerine yer verildi.

USA Today gazetesi tarafından yapılan bir araştırmada da, FETÖ'ye mensup kişilerin kongreye yurtdışından yasadışı finansman sağladıkları ve başkan adaylarına milyon dolarlarca para döktüklerinin altı çizilerek, bunun sonuçlarının ağır olabileceği vurgulandı.

YARDIMLAR DA BELGELENMEŞTİ
Amerikan siyasetine her seçimde kendi menfaatleri ve Türkiye aleyhtarı kampanyalarını korumak için milyonlarca dolar akıtan Gülen örgütü yine kirli lobi faaliyetleri için kolları sıvadığı ortaya çıkmıştı. FETÖ'nün ABD'deki en etkili imamı olduğu ortaya çıkan Gülencilere ait New York merkezli Türk Kültür Merkezi'nin (TCC) eski başkanı Recep Özkan'ın, Demokrat Parti'den 2016'da başkan adayı olması beklenen Hillary Clinton'ın aile vakfına bugüne kadar 1 milyon ila 2 milyon dolar arasında bağış yaptığı öğrenilmişti.. Vakfın bağışçılar bölümünde yer alan bilgiye göre, Özkan, sadece 2015'in üçüncü çeyreğinde 500 bin dolar ile 1 milyon dolar arasındaki bir meblağı vakfa bağışlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir