• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
Organlarıyla 3 kişiye umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa organ bağışında öncü olmaya devam ediyor. Önceki gece 2 kişiye organlarını bağışlayan 52 yaşındaki M.K’nın ardından Bursa’da geçirdiği kafa travması sonucu beyin ölümü gerçekleşen G.A.’nın da böbrek ve karaciğeri 3 hastaya umut oldu.

Çekirge Devlet Hastanesi’nde sabah saatlerinde gerçekleşen operasyonla alınan böbrek ve karaciğer, organ nakli bekleyen hastalar için umut ışığı oldu.

Operasyon öncesinde gazetecilere konu hakkında bilgi veren  Opr. Dr. Timur Didinen, "Hastamız 32 yaşında, yüksekten düşme nedeniyle bir kafa tramvası geçirmiş. 2 gündür takip ediyoruz. Bu takip sonucunda beyin ölümü tanısını bugün kesin koyduk. Ailesiyle görüştük. Tereddüt etmeden organlarını bağışladı. Karaciğerini ve 2 böbreğini bağışlamayı kabul ederek   3 kişiye can oldu. Organlarımız Bursa’da bekleyen hastalara takılacak, inşallah 3 kişiyi hayata kavuşturacağız" dedi.

Op.Dr.Didinen, “Çekirge Devlet Hastanesinin bu yıl 18’inci donörü. 2015 yılında tamamında 15 donörle birinci olmuştuk. Şimdiden 18 donöre çıktık. İnşallah daha büyük sayılara ulaşıp cana can katacağız" diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir