• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa'da 'İlahi Nağmeler Ses Yarışması' düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami alanda mevcut sanatçı eksikliğini giderme adına Özlem Ajans bünyesinde düzenlenen İlahi Nağmeler Ses Yarışması, Peygamber Sevdalıları Platformuna üyesi Genç Düşünce Akademisi’nde (GEDAK) yoğun bir katılımla geçekleşti.

Yarışmaya küçük büyük onlarca kişi katılırken yarışmacılarda heyecan  olduğu görüldü.  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmaya 3 jüri üyesi katıldı.

Yarışma öncesinde katılımcılara bilgi veren jüri üyeleri, bu yarışmanın bir ön eleme olduğunu, daha sonraki zamanlarda ikinci elemelerin yapılacağını hatırlattı.

Yapılan hatırlatmanın ardından başlayan yarışmada, tek tek isim okunarak sahneye çıkan yarışmacılar, kendilerini tanıttıktan sonra 2 ay içinde ezberledikleri parçalarını seslendirmeye başladı. Heyecanlı oldukları gözlemlenen  yarışmacıların, zaman zaman nefes almakta zorlandıkları anlar da oldu.

Yarışmacılara sese uyum, cümlelere hâkimiyet, el ve mimik hareketleri gibi davranışları üzerinden puan veren jüri üyeleri, genel anlamda güzel bir yarışmanın olduğunu belirttiler.

Konu hakkında İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu ve Özlem Ajans Sanatçısı Bülent Alkanat, bu tür yarışmaların devam edeceğini söyledi.

Alkanat, “Peygamber Sevdalılarına bağlı GEDAK’ın katkısıyla Özlem Ajans bünyesinde yeni seslerin ortaya çıkması, bu alanda yapılan hizmetin daha geniş kitlelere yayılması için bir çalışma başlatıldı. Ön elemeyle başlamış olduk. Bu tür programların devamı olacaktır inşallah. Daha ileriki zamanlarda geliştirip tekrar yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

İslami alanda var olan sanatçı eksikliğini giderme adına bu yarışmayı düzenlediklerini söyleyen Alkanat, yarışma boyunca güzel seslerle karşılaştıklarını belirterek,“Yarışma iyi geçti. Güzel seslerle karşılaştık. Bundan dolayı umutluyuz. Halkımızın hizmetine sunacağımıza inanıyoruz. Katılım da iyiydi. İstekli ve azimli olan kardeşlerimiz katıldı. Güzel bir tablo ortaya çıktı. İslami alanda var olan eksikleri gidermek için bu yarışmayı düzenledik. Çünkü Peygamber Sevdalıları Platformunun yoğun etkinlikleri düşünüldüğü zaman bu konuda ne kadar sanatçı varsa bile, yeterli gelmediği için bu boşluğu doldurma adına bu yarışmayı düzenledik. Sesi güzel olan bu konuda yardım etmek isteyen kardeşlerimizin önünü açarak bu eksikliği gidermeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılan Eyyüp Baydıllı adındaki yarışmacı ise, heyecanlı olduğunu söyleyerek duygularını şu şekilde paylaştı:

“Yarışma sırasında güzel duygular içerisindeydik. Sahneye çıkmadan önce heyecan yoktu. Ama sahneye çıktıktan sonra heyecan bastı. İlk defa mikrofonu elimize aldığımızdan dolayı normaldir. Program çok güzeldi. Programı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Parçayı okurken hayallere dalıyor insan.   İslami olmayan yarışmalar ile İslami olan yarışmalar arasında farklar vardır. Cahili yarışmalara katılım daha çok oluyor belki ama, İslami olan yarışmalar olduğu müddetçe insanların uyanması ve kendilerine gelmesi açısından daha iyi oluyor. İnsanların bu İslami yarışmalara katılmaları iyi olur.” (Ramazan Casuk-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir