• DOLAR 32.584
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2488.838
  • ...
Donald Trump
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika`da seçimler yaklaşmakta ve yine tüm dünyayı gereksiz bir telaş almaya başladı. Seçilecek kişinin, seçilmeyecek kişinin, vasıfları daha şimdiden belli iken. Bu telaş nedendir hala anlamış değilim neyse. Konumuz Donald trump. Donald trump hepimizin bildiği üzere, islamofobi üzerinden seçim kampanyasını yürüttü ve azımsanmayacak bir destek gördü. Her gittiği yerde binlerce kişiye hitap etti, bence çok vahim bir durum. Bu Donald trump`a destek veren kesim, Müslümanlar ABD`ye turist olarak bile giremesinler, camiler komple yasaklansın, mevcut Müslümanları sınır dışı edelim gibi pek çok ırkçı/faşist seçim vaadi olan birisini benimsediklerini, onu ABD`nin gelecek dönem başkanı olarak görmek istediler. Peki, gaye onu gerçekten seçtirmek miydi? Yoksa ismi/vaatleri aracılığı ile Müslümanlara gözdağı vermek miydi? Bence üzerinde uzun uzadıya tefekkür edilmesi gereken bir konu "Öncelikli olarak Trump"ı çıkaran zihniyet… Müslümanlara şunu söylediler.

1.) Bizim içimizde sizden bu denli nefret eden bir gurup var ve sakin/uslu Müslümanlar olmazsanız bunların eline düşersiniz.

2.) Demek istiyorlar ki; bakın biz ne kadar iyiyiz, ne kadar da merhametliyiz. Size böyle hakaret eden birisini başa getirmedik. O yüzden biz ne yaparsak yapalım bizi sevin.

3.) Sizi sadece kendi topraklarınızda değil, özgürlükler ülkesi diye sizi kandırdığımız Amerika`da bile öldürebilir, yurtsuz, vatansız, beş parasız bırakabiliriz.

4.) Sizin kendi liderleriniz (sözde) bile böyle faşist, ırkçı, topyekûn insanlardan nefret eden birisi için ilerde belki ABD başkanı olur diye kayda değer bir şey söylemediler. Oysa biz insan haklarına o kadar saygılıyız ki sizi kendi liderlerinizden (sözde) bile daha çok savunduk ve bu ırkçı çirkin ifadelerin hepsine biz cevap verdik. (Obama`nın Donald trump hakkındaki açıklamaları)

Ve ne acıdır ki çoğumuz buna kandık, inandık. Aldatana veyl olsun, aldanana iki kere veyl olsun. Vesselam

Muhammesıdık Karaynir / İstanbul - Yaş: 23

Genç Yazarlar ile HASBİHAL

İstanbul İlimizden Muhammed Sıddık KARAYNİR Kardeşimiz: Müslümanların güzelliklerini hep kusur gören ve felsefesini bu anlayış üzerine bina eden anlayış sahipleri, primlerini bu anlayış üzerinden çoğaltmakta. Siyasi propagandalarını bu minvalde canlı tutan hep korku ütopyalarını gündemleştiren idareciler kendi rantlarını ve birlikteliklerini bu yöntemlerle sağlamlaştırmakta.

Kutsal kitabımızın sahibi, bizleri yaratan sonsuz kudret, küfrün tek millet olduğunu bizlere hatırlatarak fitne yapanların ıslah ediciler olarak kendilerini tanıtmalarının bizleri aldatmaması için bizleri uyarmıştır. Isırılan yerden bir daha ısırılmamak için kalp gözümüzü açık tutmalı ne olursa olsun her şartta inanç sahiplerinin kenetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Duygularınızı güzel ifade etmişsiniz. Teşekkürler. Yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz. Allaha emanet olunuz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir