• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
"PKK'nin saldırıları küresel emperyalizme hizmet ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK’nin, son günlerde sivil insanları hedef alarak bölgede gerçekleştirdiği bombalı saldırılara Batmanlılar tepki gösterdi.

PKK’nin Kürtleri temsil etmediğini söyleyen vatandaşlar, bu örgütten en fazla zarar görenin Kürt halkı olduğunu belirttiler.

Söz konusu saldırıları lanetlediğini ve artık huzur ortamının gelmesini istediğini dile getiren Selim Salman, “PKK son zamanlarda yaptığı bombalı saldırılarla milletten ne istiyor? Onların bu saldırılarını lanetliyoruz. Kesinlikle PKK'nin saldırılarıyla huzur görmüyoruz. Çoluk çocuk, yaşlı genç, yolcu demeden önüne gelenleri katlediyor. Bunlar sadece dış güçler için çalışıyorlar, milletin menfaatini düşünmüyorlar. Bu saldırılar, Kürtlere devlet kurmak için yapılmıyor. Bu örgüt Kürt devleti kuracağını iddia ediyor ama kesinlikle yalandır. Herhangi bir devlet kuracakları yok. Sadece dış güçlere çalışıyorlar, başka hiçbir hedefleri yok. PKK'den en çok zarar gören Kürt milletidir.” dedi.

“Artık PKK'nin üstüne de gidilsin”

Paralel yapının üzerine gidildiği gibi PKK’nin de üzerine gidilmesi gerektiğini ifade eden Yahya Koyun, “PKK'nin, bugüne kadar hiçbir eylemi Kürtler adına yapmadığını ve başka hesapları olduğunu biliyoruz. Bir Kürt olarak PKK'ye sesleniyorum: Eylemlerinizi Kürtler adına yapmayın, gerçek kimliğinizi artık açıklayın. PKK'ye ‘Êdî Bese’ diyoruz. Bu konuda hükümete de sesleniyorum: Paralel yapının üstüne nasıl gidiliyorsa artık PKK'nin üstüne de gidilsin. Artık huzurlu bir şekilde işimize gidebilelim. Akşam evimize döndüğümüzde huzurlu bir şekilde dönelim. Yeter artık, biz Kürtlerin böyle bir davası yok.” şeklinde konuştu.

“PKK bizi temsil etmiyor, onların Kürtlük davası yok”

Müslüman Kürtlerin hiçbir zaman çocuk öldürmek gibi bir davasının olmadığını belirten Koyun, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kürtlerin böyle kirli davaları olamaz. PKK'nin Kürtlerle ilgili bir davası olduğunu sanmıyorum. Onların başka hesapları var. Müslüman Kürtler elini PKK desteğinden çekmelidir. PKK'nin ve HDP'nin çizgilerini net olarak ortaya koymaları lazım. PKK bizim temsilcimiz değil, sözcümüz de olamazsınız. Bizi temsil eden İslam'dır, biz İslam'ın çocuklarıyız. Biz Müslümanlarız.”

“Bu saldırılar küresel emperyalizme hizmet ediyor”

Son zamanlarda PKK’nin şehir içlerinde sivil halkın bulunduğu yerlerde yaptığı bombalı eylemlerin kabul edilebilecek bir tarafının olmadığını vurgulayan Muhammed Şerif Durmaz, “Bu tür eylem ve saldırlar tüm halkın tepkisini çekiyor. PKK’nin halka vermiş olduğu hiçbir şey yok, halka hiçbir fayda sağlamıyor. Bu saldırılar açıkçası küresel emperyalizme hizmet ediyor. Kürt halkı 30 yıldır PKK örgütünün saldırılarına ve katliamlarına maruz kalıyor. Kürt halkı artık huzur ve barış istiyor. Toplumun geleceğini düşünen herkes, her kişi ve kesim mutlaka halkın huzur ve barışı için bir inisiyatif ortaya koyması gerekiyor. Dün Diyarbakır'da yaşanılan olayda yine siviller katledildi, insanlar katledildi. Halk artık katliamlara maruz kalmak istemiyor, ‘yeter’ diyor.” ifadelerini kullandı.

“Gerekirse PKK’ye karşı da sokaklara çıkıp sesimizi yükselteceğiz”

Mehmet Emin Oğuz, PKK’nin bombalı saldırılarından en çok Kürt halkının zarar gördüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu saldırılar yanlıştır, bundan Kürt halkı sürekli zarar görüyor. Bunların davasının Kürtlükle alakası olmadığı herkes tarafından bilinmelidir. PKK’yi destekleyenleri de kınıyoruz. PKK’nin tüm saldırılarını lanetliyoruz. Bu saldırılara karşıyız ve gerekirse sokaklara çıkıp sesimizi yükselteceğiz. 40 yıldır Kürt halkı hep zarar görüyor ve artık bu halk huzur istiyor.”

PKK’nin, Kürtler adına değil, dış güçler adına çalıştığını söyleyen Abdulhakim Ayana, “Bu saldırılar Kürtlerin adına değil, dış güçlerin adına yapılmaktadır. Biz Müslüman Kürtler olarak bu topraklarda kardeşçe yaşamak isterken bunların yaptıkları ise zulüm, hainlik ve pislikten başka bir şey değildir. PKK Kürtleri temsil etmiyor. Bunlar sadece dış güçleri temsil ediyor. O yüzden birlik, beraberlik ve kardeşlik zamanı gelmiştir. Artık bunlara ‘dur’ demenin vakti geldi. Birlik ve beraberlik içinde bunları bertaraf etmemiz lazım. Huzur istiyoruz, o yüzden ‘yeter artık’ diyoruz.” dedi.

Halk için mücadele ettiğini iddia edenlerin, halkın yararına bile olsa kendi ideallerinden vazgeçmediğini belirten Mustafa Kardaş ise “Son günlerde ülkemizde meydana gelen patlamalarda artık halkımız hedef olmaktadır. Halk için mücadele ettiğini iddia eden kesimler, bu halkın feda edilmesi noktasında bile kendi ideallerinden ve projelerinden vazgeçmiyorlar. Diyarbakır ve Kızıltepe’de yaşanan patlamada Kürt halkı hedef oldu. Kürt davasını savunduklarını iddia edenler, halkımızın hedef olmasına bile aldırmadan kendi eylemlerini gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz, edemeyiz. Çünkü olan mazlum halka oluyor. Bir Kürt halkı olarak, PKK’nin bu saldırılarını kınıyoruz ve kabul etmiyoruz.” şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül/M. Sait Çelik-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir