• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bir Sesleniş Ki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ey Fani Dünya... Dönsen de bana, dönmesen de fark etmez. Artık kalbim sana bağlı değil çünkü. Bitti sana deliler gibi aşık olduğum günler. Anladım ki sen hakikat değil bitecek bir hayalsin... Kesinlikle sonu gelecek bir hayal… Düşmedi mi? Adem (a.s) göklerden eli yasak elma kopardı diye. Bense ey fani dünya koparmayacağım senin hakir lezzetlerini ruhumu bir olan Allah`a adadım ben. Cihad, mücadele, şehadettir benim talebim. Şeyh Said seriyyelerinin sevdasıyla başım dönük Diyarbekir Amed aşkıyla yüreğim vurgun. Ebedi cennetin yoluna düşkün ruhum. Dünya içindekileri terk etmeye kararlıyım ben. Ey Rabbim bu işimizde bizlere yar ve yardımcı ol. Al beni secdede oruçlu iken. Bir kez daha ellerimi kaldırıp sana yalvarıyorum. Hıfz eyle bizleri Kuranı Keriminle, Nebi Muhammed`in izzet ve sünnetiyle. Senin yardımın olmadan emrine asi olmaktan korkuyorum. Cihadın ve direnişin yoluna ulaştır bizleri. Şehadet ve Cennetle müjdele bizleri. Çünkü gönlümüz bu davaya, bu direnişe, bu sevdaya vurgun...

 

Mücahide Çelik - Yaş 17

 

Genç Yazarlar ile HASBİHAL

Mücahide ÇELİK Bacımız:Her insanın değişim dönemleri vardır.Bu değişimlere neden olan bazı olaylar bazı imtihan vesileleri vardır ve bunlar kaçınılmazdır.Kimi malı mülküyle kimi eşiyle kimi evlatlarıyla imtihan olur.Kolay kolay vazgeçilemeyen bu unsurlar zamanla insanın gözünde basitleşir.Buda insanın yaşanmışlığıyla yaşının verdiği olgunlukla alakalıdır.

Olumlu yönde değişim gösteren bu insanlar hakkında çok şey söylenir: Eskiden bu şahsiyet şöyleydi şimdi böyle oldu gibi sözler ön plana çıksa da bunun doğal olduğunu söyleyebiliriz. Bizler bir insanı nasıl tanımışsak hep öyle algılarız.

Böyle kalıplaşmış düşüncelerden kurtulmak için okumak gerekir, duymak gerekir, görmek gerekir.Nasıl ki Hz. Ömer duydu, gördü, okudu bazı huylarından ve dünyevi unsurlardan sıyrıldıysa bizlerde bu yöntemle çeşitli hastalıklarımızı tedavi edebiliriz. Sağlıklı bir ruh haline sahip olduktan sonra daha sağlıklı düşünebilir düşüncelerimizi ibadetleştirebilir ,Rabbimize olan ıraklığı yakınlaştırmış olabiliriz.

Duygularınızı güzel ifade etmişsiniz.Teşekkürler. Yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz.Allaha emanet olunuz

Bu haberler de ilginizi çekebilir