• DOLAR 32.553
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2437.686
  • ...
Namaz (Doğrugenç Haftanın Yazısı)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir gün seni okudum bir takvim yaprağından ilk sorulan sorumuşsun Rabbimin huzurunda. Cevabın hoş olursa, kalan hesapta hoş olur. Şimdi düşündüm bir an ben seni niçin kılmayayım?

Siyer sayfalarında okudum peygamberi vurmamış hiç beddua taşlanırken taif halkına bile.Hubeyb asılırken darağacında son isteği sorulduğunda ana, baba, eş, dost bir tarafa iki rekât namaz son sözü olur. Şimdi düşündüm bir an nasıl kılmayayım namazım ben seni.
Önceki hak dinlerde de emredilensin namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyansın namaz, kâfir ve müminin arasını ayırt edensin namaz, olmazsa olmaz. Sensiz din ayakta durmaz. Şimdi düşündüm bir an ey benim namazım ben seni nasıl kılmayım?

Ağaçlar kıyamda hayvanlar rükûda bitkiler secde de yüklenmişler ayrı ayrı vazife. Ben seni niçin düşünmeyeyim? Şimdi düşündüm bir an ey benim namazım ben seni niçin kılmayayım? Gözümüm nuru demiş sana peygamberim daralıp hüzünlenince ya Bilal demiş. Dinin direği müminin miracı imişsin şimdi düşündüm bir an ey benim namazım ben seni niçin kılmayayım?

Nesibe Şahin / Elazığ (Palu) – Yaş: 29

Genç Yazarlar ile HASBİHAL

Elazığ İli Palu İlçesinden Nesibe ŞAHİN Bacımız: Namaz müminin miracıdır. Bu kutsal görevi bizlere müjdeleyen Kâinatın Efendisi Hz. Muhammed (S.A.V )`e ne kadar salavat getirsek azdır. Toplumsal dayanışmayı sağlayan bireysel ve toplumsal birlikteliğimizi sağlayan namazımızın kıymetini bilmeliyiz.
Tarihsel zaman içinde birçok insan sıkıntılarını namazla unutmaya çalışmış sıkıntılarını rabbine yönelerek çözmüştür. Eğer kullar insanlardan uzak Allaha yakın olmak istiyorsa kulluk görevlerini hatırlayıp secdelerini çoğaltmalıdırlar.
Allaha en yakın durumun secdelerle olabileceğini bildiğimiz halde bizleri cennete yaklaştıran namazımızı neden önemsemiyoruz. Dizilere, maçlara ayırdığımız zamanı niçin namaza ayırmıyoruz. Bir insanın gerçek dostluğunu namazına bakarak anlayabiliriz. Eğer bir insan yaratanını önemseyip namazına dikkat ediyorsa hayatın her alanında her şeyi ciddiye alır ve önemser. Eğer namazı dikkate almıyorsa bizleri de dikkate almaz. Yani namaz insanın karakterini belirler.
Duygularınızı tecrübeniz üzerinden güzel ifade etmişsiniz. Teşekkürler. Yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz. Allaha emanet olunuz.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir