• DOLAR 32.538
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2435.963
  • ...
PKK ‘darbe`lerine de DUR! diyelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber/Haber Merkezi

FETÖ`nün öldürdükleri yetmemiş olacak ki uluslararası şer güçler PKK`yi bir kez daha harekete geçirdi. Kürtler için mücadele etiğini iddia eden örgüt bir kez daha Kürtlerin kanına girdi. Diyarbakır ve Mardin`de gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 7`si sivil ve 1`i polis 8 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. Diyarbakır`ın merkez Sur ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda 1`i 2 yaşında bebek ve 1`i de 8 yaşında çocuk olmak üzere aynı aileden 5 kişi hayatını kaybederken 12 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin 1 Nine 2 kızı ve 2 torunu olması ‘PKK`de darbeciler gibi sivilleri katletmeye doymuyor` yorumlarına neden oldu. Öte yandan bir katliam girişimi haberi de Mardin'in Kızıltepe ilçesinden geldi. Polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lilerca yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 1 polis, 2 sivil hayatını kaybederken 25 kişi de yaralandı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ: 5 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı araç saldırısıyla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sur İlçemizde, vatandaşlarımızın da yoğun olarak bulunduğu On Gözlü Köprü civarında 10.08.2016 günü saat 19.15 sıralarında, çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre; 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5`i Polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştır.” Açıklamanın devamında yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

KIZILTEPE`DE HASTANE YAKININA BOMBA

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde de devlet hastanesi yakınlarında bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 1`i polis 3 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı. Sivillerin bulunduğu yerlerde yapılan bu eylem biçimi 2 hafta önce Suriye`nin Qamışlo ilçesindeki IŞİD saldırısını hatırlattı. O saldırıda saldırganlar sivillerin orada bulunmasını dikkate almadan PYD`ye saldırıyoruz bahanesi ile onlarca sivil Kürdün ölümüne neden olmuşlardı. Diyarbakır ve Kızıltepe saldırılarının eylem mantığı PKK`nin çokça eleştirdiği IŞİD`in eylem türünden farksız bulundu.

PKK DARBELERİNE DE ‘DUR` DİYELİM

15 Temmuz darbe girişiminin ilk dakikalarında bölge şehirlerinde sokağa çıkan bir kısım Pkk sempatizanı darbeyi sevinçle karşılamış ve zılgıtlar çekmişti. Daha sonra darbe karşıtlarının sokağa inmesi ile alandan çekilen Pkk`liler; darbe girişimi başarısızlığa uğrayınca önce bunun tiyatro olduğunu ifade etmiş, sonraki zamanlarda ise kendilerini de darbe karşıtı gösterme yoluna gitmişti.

ABD güdümlü FETÖ`nün yenilgisinin kesinleşmesinin ardından PKK hiçbir gerekçe göstermeden şehirlerde yeniden bombalar patlattı.15 Temmuz`da darbenin tanklarını durduran halkın Pkk`nin sivillerin ölümüne sebebiyet veren Diyarbakır ve Kızıltepe saldırısından sonra tekrar harekete geçmesi ve darbe karşıtı nöbetlere benzer sivil eylemlerin gerçekleşmesi bekleniyor. Bölgede, ‘Kürt halkı özellikle saldırıların olduğu şehirlerde bu sefer PKK`ye karşı nöbetlerine devam etmeli ve PKK`yi bu kanlı saldırıları durdurması konusunda uyarmalıdır` düşüncesi ağır basıyor. ‘Kürtler PKK`ye ciddi bir tepki göstermedikçe bu kan maalesef akmaya ve Kürt çocukları ölmeye devam edecektir,` yorumları yapılıyor.

BİR AİLEYİ YOKETTİNİZ

Diyarbakır saldırısında yürekleri yakan ayrıntı ise Aydın ailesinden 5 kişinin hayatını kaybetmesi oldu. Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu.

Hayatını kaybedenlerin Ergani ilçesine bağlı Ortayazı (Maciran) köyünden 1 Nine, 2 kızı ve 2 torundan oluşan,  Oğuzkan Aydın, Muhammet Aydın, Derya Yıldırım, Demet Aydın Yıldırım ve Ceylinnaz Yıldırım olduğu; bunlardan  Ceylinnaz Yıldırım`ın henüz bir buçuk yaşında bebek olduğu öğrenildi.

ABD KONSOLUSU BÖLGEDE, KATLİAMLAR KAPIDA

Öte yandan ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht`in salı günü Diyarbakır`da bir dizi ziyaretlerde bulunmasının ardından bu saldırının gelmesi manidar bulundu. Nitekim 6-8 Ekim sürecinin hemen öncesinde Diyarbakır`ı ziyaret eden dönemin Adana konsolosu John L. Espinoza`nın şehirden ayrılmasından hemen sonra Yasin Börü ve arkadaşları vahşice katledilmişti.

Yine Cizre olayları olarak bilinen HÜDA PAR`lıların hedef alındığı, hamile bir bayanın yakılmak istendiği ve paralel yapının da parmağının bulunduğu saldırılar öncesinde de Espinoza bir dizi temaslarda bulunmak için HDP`li belediyeleri ziyaret etmişti.

ABD`nin yeni konsolusu Specht`in Diyarbakır`a gelmesinden sonra bu saldırının gerçekleşmesi, ‘15 Temmuz`da FETÖ üzerinden yapamayınca yine eski yöntemlerine döndüler; PKK üzerinden kaos çıkarmaya çalışıyorlar` şeklinde yorumlandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir