• DOLAR 32.338
  • EURO 35.221
  • ALTIN 2247.08
  • ...
 1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı`na yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

İSTANBUL - Gulf Turk Fuar Hizmetleri tarafından düzenlenen ve 15 Arap ülkesinden 200'ü aşkın yayınevinin katıldığı "1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı" 6 günde 50 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Fuarın genel koordinatörü Süheyb el Felahi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 bin metrekarelik geniş bir alanda kurulan fuarın yoğun ilgi gördüğünü, 6 gün boyunca 50 bini aşkın kitap sever tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

Felahi, "Türkiye'de 3 milyonu aşkın Suriyeli bulunuyor. Bunun yanısıra çok sayıda Yemenli, Iraklı ve Mısırlı da bulunuyor. Türkiye'de Arapça kitap satan mekanların olmamasını da göz önünde bulundurursak fuarın büyük bir ihtiyacı karşıladığı görülüyor." dedi.
"Her şeye rağmen insanlar fuara gelip kitap alıyor"

Fuarın Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki kültürel ilişkileri de güçlendirdiğini söyleyen Felahi, şöyle konuştu:

"Bu fuarı ilk kez düzenliyoruz. Talihsizlikler yaşadık. Türkiye'de gerçekleşen başarısız darbe girişimi nedeniyle fuarı ertelemek zorunda kaldık ancak bir hafta sonra gerçekleştirebildik. Bu ertelemenin duyurusunu olağanüstü hal nedeniyle güçlü bir şekilde yapamadığımız için birçok insanın fuar alanına geldiğini ve geri döndüğünü öğrendik. Her şeye rağmen insanlar fuara gelip kitap alıyor."

İmza günleri, hat, ebru gibi el sanatları sergilerinin de yer aldığı ve birçok Arap aydınının konuşmacı olarak konferans verdiği fuar, yarın sona erecek.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir