• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
"İşbirlikçiler darbeciler için endişeye kapıldılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`daki Rabia Meydanında toplanan darbe karşıtlarına seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Paralel yapının kumpaslarıyla cezaevine giren mahkûmlar, cuntacı askerlerin hezimetine üzülen işbirlikçiler ve halkın inancıyla barışık yeni bir sistemin kurulması gibi birçok konuda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tutuklanan darbeciler için işbirlikçilerin üzüldüğünü söyleyen Yapıcıoğlu,Evet, buraya saldıkları işbirlikçileri için üzülüyorlar. Uzun süredir onlara ciddi yatırımlar yaptılar ve kaybettiler. Bu darbeye teşebbüs eden hainlerin, bu hezimeti yaşamalarının bekli de en önemli sebeplerinden bir tanesi, mazlumların duası veya o zalimlere yapmış oldukları bedduasıdır. Bunu da gözden uzak tutmamak lazımdır.” dedi.

“Cezaevlerinde olan binlerce masum var”

Paralel yargının kumpaslarıyla binlerce Müslümanın suçsuz yere cezaevine girdiğini sözlerine ekleyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti: “Suçsuz yere cezaevinde olan binlerce masum var. İşlemedikleri suçlardan, paralel yargının ve emniyetinin kurmuş olduğu komplo ve kumpaslardan dolayı parmaklıklar arkasındalar. Bu insanlar günlük beddua ettiler. Bu beddualar birikti. 40 yılda biriktirdiklerini 40 saatte yer ile yeksan ettiler. Buradan kendimize çıkaracağımız dersler var. Özellikle elinde yetki bulunduranların çıkaracakları dersler var. Eğer siz mazlumun ahını alırsanız, eninde sonunda onun hesabını bu dünyada vermek zorunda kalırsınız. O yüzden şimdi yargı süreçleri başlayacaktır. Paralel çete içinde bir süreç başlıyor. Umarım hiç kimse onların geçmişte yaptıklarından dolayı bunları ezebildiğimiz kadar ezelim demez. Onlara da adaletle davranmak lazımdır.”

“Şer gibi görünün şeyden pek çok hayır çıkacak”

Halkın değerleri ve inancıyla barışık bir sistem kurulmadığının altını çizen Yapıcıoğlu, “Türkiye`nin memleketlerinde 10 yılda bir ya bir darbe ya da bir darbe teşebbüsü oluyor. 1960, 1971, 1980, 1997, 2007, 12 Mart, 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 21 Nisan E-Muhtıra sonra 15 Temmuz. Bu memlekette neden bu kadar darbe oluyor. Biraz da bunun üzerinde kafa yormamız lazımdır. Sistem kurulurken halkın değerleri ile halkın inancıyla barışık bir sistem kurulmadı. Paralel yapı mensupları kaç bin kişi olurlarsa olsunlar temizlenecekler. O kadar çok sızmışlar ki, bunların hepsini devletten temizlemeye kalkmak, yeniden bir devlet kurmak gibidir. Şu şer gibi görünün şeyden pek çok hayır çıkacak inşallah. Çıkacak hayırlardan bir tanesi de bu olsun.” ifadelerini kullandı.

Sistemin değişmesiyle kimsenin aklına darbe teşebbüsü gelemeyeceğini söyleyen Yapıcoğlu, son olarak şöyle konuştu: “Bu darbenin geri püskürtmesi için milyonların sokaklara çıkmasının sebeplerinden bir tanesi de şuydu: Memleketin inancına küfretmeyen, inancıyla, camisiyle, kılık-kıyafetiyle barışık bir hükümet başta olduğu için o insanlar çıkıp tanklara kendilerini siper etti ve paletlerin altına yattı. Sistem değişmediği halde, sistemi yürütenler halkın inancıyla ve değerleriyle barışık oldukları için başlarını, göğüslerini mermilere siper eden milyonlar varsa, sistemin kendisi gerçekten bu milletin sistemi olursa o zaman darbeye teşebbüsü bile hiç kimse aklından bile geçiremez. O zaman yüzbinler değil, on milyonlar sokağa dökülür.” (Ramazan Casuk- İLKHA)












 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir