• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Filistinli Mültecilerden Erdoğan`a çağrı: Bizi ülkeye alın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`deki çatışmalardan kaçıp Türkiye-Suriye sınırında mahsur kalan Suriye`deki Filistinli mülteciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan`a çağrıda bulunarak Türkiye`ye giriş yapmalarına izin vermelerini istedi.

Filistinli mülteciler çok zor şartlarda ve tehlikelerle dolu bir bölgede bulunduklarını, çocuklarının eğitime, hastaların ise tedaviye ihtiyaç duyduklarını dile getirerek, geçiş için kolaylık sağlanmasını talep ettiler.

Türkiye`deki Filistinliler adlı sitenin verdiği bilgiye göre, Handerat Mülteci Kampından kaçan 12 Filistinli aile Suriye-Türkiye sınırında bulunan Halep`in Azez bölgesine geldiler. Burada içinde yaşadıkları kamp onları sıcaktan muhafaza etmezken, ciddi manada gıda, ilaç ve su sıkıntısı çekiyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan mültecilerden Ebu Teysir, Türkiye sınırında bulunan Suriyeli mültecilerle dolu olan kampta sağlık hizmetine muhtaç yaşlıların yanında çocuk ve hastaların da olduğunu söyledi.

Devamla “şu anda bizim isteğimiz yardımdan ziyade doğu ve güney tarafında bulunan IŞİD ile batı tarafında bulunan PYD güçlerinin ve rejim ve rejimle birlikte hareket eden bazı güçlerin bölgede yarattıkları korku ve gerginlikten kurtulmaktır” dedi.

Türkiye`nin vizesiz Filistinlilerin girişini kabul etmediği için binlerce Filistinli mültecinin gayri meşru yollarla Türkiye`ye girmeye çalıştığı, sınırda ateş açılması sonucu birçok kişinin hayatını kaybettiği raporlarda ifade ediliyor.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir