• DOLAR 32.601
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2422.02
  • ...
"Roboskililere yaptıklarını İstanbul'daki insanlara da yaptılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’ın Uludere ilçesi Gülyazı (Roboski) köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde F-16 savaş uçaklarının bombalaması sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin aileleri, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın roboski olayının yeniden incelenebileceği yönündeki açıklamalarının kendilerini umutlandırdığını söyledi.

Mezarlıkta açıklama yapan aileler adına konuşan Veli Encü, geçen süre zarfında adaletin tecelli etmesini beklediklerini söyledi.

Roboski olayına katılan sorumluların bir kısmının darbe girişimine de katıldığını söyleyen Encü, “Yaşadığımız bu uzun süreç boyunca siyasi irade tarafından korunan fail ve sorumluların bir kısmı 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne de katılmışlar ve daha önce Roboskîlilere yaptıklarını Ankara ve İstanbul’daki insanlara da yapmışlardır. Türkiye’nin batı yakasının 15 Temmuz akşamı bizi daha iyi anlamış olduğunu umuyor ve bu duygudaşlığın tehlike atlatıldıktan sonra da sürmesini arzu ediyoruz. 15 Temmuz gecesi bütün Türkiye’nin şahitlik ettiği savaş uçakları ile sivillerin katledilmesini 28 Aralık 2011 gecesi bizde büyük bir acı ile kendi gök kubbemizde gördük.” dedi.

Encü, Roboski olayında parmağı olduğu düşünülen askerlerin darbe girişiminden sonra tutuklanmalarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın dava dosyasının tekrar açılabileceğini söylenmesinin olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Olayın üzerinden geçen 5 yılda her türlü bürokratik kapıları aşındırdıklarını söyleyen olayda hayatını kaydeden Vedat Encü'nün annesi Mercan Encü, “5 yıldır bu talepler hala değerlendirilirken bu darbe girişimi olayında daha öncede tahmin ettiğimiz ve bu düğmeye basanları Allah açığa çıkardı. Bu işin düğmesine kim basmışsa, kimin bu işte parmağı varsa onu devlet yargılasın ve gereken cezayı versin. Sadece göz boyama bir devlet ceza olmasın caydırıcı bir ceza yapılsın.” diye konuştu.

Darbe girişimini yapan generallerin Roboski olayında parmakları olduğu yönündeki haberleri takip ettiklerini belirten Felek Encü, sadece bir iki generalin değil olayda kim varsa hepsinin adalet önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Darbe girişiminden sonra idamın tartışır hale geldiğini belirten Encü, “Benim çocuğum öldü benim ciğerim yandı ya o kadar büyük bir acı ki ‘Bunu yapana bile gösterme Allah’ım’ diyorum. Ölüme kadar da bekleyeceğiz adalet elbet yerini bulacak. Bu dünyada bulmasa da öbür dünyada bulacak.” dedi.  (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir