• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Çocuk hastanesinin taşınmasına tepkiler dinmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

400 Yataklı Çocuk Hastanesinin 800 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesine taşınmasına tepki gösteren kimi esnaf ve vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Çocuk Hastanesinin 800 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesine taşımanın mevcut sorunu çözmeyeceğini söyleyen vatandaşlar, 364 bin nüfuslu Haliliye ilçesinde hastane kalmadığını, bu hastanelerin taşınması yerine mevcut kadroyu artırıp yeniden Haliliye’ye ait bir hastane yapılmasını istediler.

Taksiciler olarak 15-20 yıldır bu hastanenin önünde çalıştıklarını söyleyen taksici Şeyhmus Çiftçi, yetkililerden biran önce bu soruna çözüm bulmasını istedi.

Çiftçi, “Biz taksiciler olarak 15 tane arabamız var. Hepimiz arabalarımızı değiştirdik ve şu anda borçluyuz. Hastane taksicileri olarak 15-20 yıldır burada çalışıyoruz. Şu anda burada en mağdur olan bizleriz. Sadece bir sigorta paramız 2 bin TL olmuş durumdadır. Hepimizin bankalarda taksitleri ve borçları vardır. Bir an önce belediyemizin bu konuda bir çare bulmasını istiyoruz. Bu hastanenin buradan taşınması çocukları ve milleti çok mağdur edecektir.” dedi.

Uzak semtlerde oturan hastaların yeni yere ulaşmasının çok sıkıntılı olacağını söyleyen taksici Aydın Özalp ise, “Bugün düşünün ki bir çocuk hastanesi Şanlıurfa’da bir tanedir. Uzak mahallelerde olan bir insanın çocuğu havale geçiriyorsa, 9 kilometre aşıp nasıl gidecek. Yetkililerin bu konuda bir çare bulması lazımdır. Uzak yerlerdeki insanlar çocuklarını ne şekilde yetiştirecekler? Bu konuda derhâl bir çözüm bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Çocuk Hastanesinin buradan taşınıyor olmasından dolayı birçok kişinin bu bölgeden ayrıldığını söyleyen Esnaf Mustafa Altıkanat da, esnaf olarak perişan olduklarını dile getirdi.

Altıkanat, “Bugün hastanenin son günüdür. Sıkıntılar Pazartesi gününden itibaren başlayacaktır. Ödemelerimizi yapamıyoruz. Bankalara borçlarımız vardır. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.  Yetkililer buranın ne olacağı konusunda bir an önce bize bildirmeleri gerekiyor. Biz Pazartesi’den itibaren işsiz kalacağız. Artık İŞ-KUR’a mı başvuracağız, belediye başkanına mı gideceğiz bilmiyoruz. Bu hastanenin buradan gitmesiyle birçok kişi buradan eksildi. Hep dar boğaza girdik. Şu an perişan durumdayız. Buranın biran önce düzelmesini istiyoruz. Yıkılacak mı, yıkıp tekrar yapılacak mı? Bu konuda vatandaşlara sıkıntı çektirmesinler. Bu taksiciler, eczaneciler ne yapacak, ne durumda olacağız. Biz bir vatandaş olarak ekmeğimizin peşindeyiz. Mağdur olmuşuz bize bir çare bulsunlar. Bu sorunumuzu halletsinler. Psikolojimiz bozulmuş geceleri yatamıyoruz.” İfadelelrini kullandı

 Valiliğe, belediye başkanına, siyasi partilere ve milletvekillerine seslenen Altıkanat,  bu duruma derhal bir çare bulmalarını istedi.

Altıkanat, son olarak şöyle konuştu: “Burası daha önce diş hastanesiydi. Üçe böldüler. Karaköprü, Esentepe, Eyyübiye’de ve bir kısmı da burada var. Onu da alıp götürsünler. Madem diş hastalığı için yetersiz ise çocuk hastalığı için de yetersizdir. Benim torunum şu an içerde yatıyor. Bana diyorlar yer yoktur. Bu hastanede madem yer yok nasıl Eyyübiye’ye gidiyor. Orada da faaliyete geçsin burada da faaliyete geçsin. Hükümetimiz bu kadar çaresiz mi? 5-10 doktor yok mu burada çalıştırsın? Vatandaş ta rahat etsin. Çare bulunmasını istiyoruz.”

Türkiye’de doğum oranın yüksek olduğu iller arasında ilk sıralarda olan Şanlıurfa’da bir çocuk hastanesinin yeterli olmadığını söyleyen Eczacı Faruk Baş, hem Eyyübiye İlçesi, hem de Haliliye ilçesinde birer tane çocuk hastanesi olması gerektiğini ifade etti.

Baş, “Bizim verdiğimiz oy ile maaş alıyorlar. 2,5 milyon nüfuslu Şanlıurfa’da bir tane çocuk hastanesi var, o da Eyyübiye’ye taşınıyor. Vatandaşa yetmiyor. Eyyübiye’de açtın, burada da aç, yazık değil midir? Vatandaşları bırak, buranın elemanları bile asgari ücret alıyor. Halkın cebinde daha otobüs parasını bırakın, ilaç alacak parası yok. Eyyübiye’ye uzak mahallelerden olan hastalar nasıl Eyyübiye hastanesine gelecekler. Hem burası açık kalsın hem de yeni hastane açık kalsın. Vatandaş da mağdur olmasın, biz esnaflar da mağdur olmayalım. Türkiye’de en çok doğum yapan şehir burasıdır. 4 tane diş hastanesi var, bir tane çocuk hastanesi var. O da elimizden gidiyor. Şimdiye kadar Eyyübiye’deki halk buraya geliyordu, Haliliye halkı da oraya gitsin deniliyor. Yazık değil mi? Oradakiler oraya gitsin, buradakiler buraya gelsin.” Şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir