• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
Yeni Dünya Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe girişimi protestolarına destek olmak ve bir dizi temaslarda bulunmak için Batman'a gelen Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Emanullah Gündüz, Genel Başkan Yardımcısı Osman Kavak ve beraberlerindeki heyetle birlikte HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Yeni Dünya Partisi heyetini HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Aydın Gök ve Abdurrahman Cens ile HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve teşkilat yetkilileri karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, İslam ümmetinin içinde bulunduğu durum, yaşanan darbe girişimi, Türkiye ve bölgenin sorunları konuşuldu.

Ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, sorunların temel çözüm kaynağının İslam olduğuna vurgu yaptı.

Siyasete giriş nedenleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Başkan Emanullah Gündüz, “Arkadaşlarımızla birlikte çıktığımız bu yolda siyaseten bir şeyler yapmak adına oluşturmuş olduğumuz bir ekibimiz var. Yıllar öncesinden Türkiye’nin geleceği için bir hedef ortaya koyduk. Allah nasip etti 2009’da sürpriz bir şekilde parti kurduk ve o zamandan beri siyaseten bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Bu camia ile zaten bir gönül yakınlığımız var”

HÜDA PAR ile aynı camianın insanları olduklarını söyleyen Gündüz,  siyasette varlık sebeplerinin insanlara faydalı olmak ve İslam’a hizmet etmek olduğunu söyledi.

Gündüz, “Siyaseti bu anlamda bir araç olarak görüp siyasetin içinde bulunmak gibi bir gayemiz var. İnşallah bu konuda Allah bize yardım eder ve başarılı oluruz. Bundan dolayı biz birbirimizi tanıyor ve biliyoruz. Bu camia ile zaten bir gönül yakınlığımız var. Bu bölgede zaten sizin gibi ağabeylere de, böyle bir organizasyona da gerçekten şiddetli bir şekilde ihtiyaç var. Bu samimiyet ve inançla bir şeyler yapabilecek bölgedeki insanlara ihtiyacımız var. Şükürler olsun bunu sizde görüyoruz. Allah sizleri daim eylesin.” şeklinde konuştu.

Gündüz, darbe girişimi sonrası HÜDA PAR ve camiasının gösterdikleri tepkilerin takdire şayan olduğunu ifade etti.

 “Bu tavrımızın takdirini Rabbimizden bekliyoruz”

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök ise, darbe girişiminin toplum için çok büyük bir travma olduğuna dikkat çekerek,  “Bir musibet atlattık.” dedi.

Gök, “Allah’a hamdolsun böyle bir darbe girişimi karşısında yaşanan gelişmeler tüm milletimiz için sevindirici bir gelişme oldu. Bu konuda siz de özetlediniz; HÜDA PAR’ın bu konudaki dik duruşu Allah için, hak için, adalet için ve millet için takındığı bir tavırdır ve bu tavrını da başa kakacak değildir. Bu tavrımızın takdirini Rabbimizden bekliyoruz inşallah. Fakat bu konuda inanıyoruz ki halkın topyekûn bütün kesimlerinin dik duruşu belki ileride ümmetin kurtuluşu ve vahdeti için ihtiyaç duyduğumuz bir ruh olacaktır. Beraber hareket etme ruhu, insani ve İslami değerlerimiz etrafında bir araya gelme, özgürlük, adalet ve huzur için bütün milletin bir arada zulme karşı dik duruşu bir milat olmuştur.” diye konuştu

“Bu hareket halkın menfaatini, huzurunu isteyen bir hareket olamaz”

Gök devamla şöyle konuştu: “Bu konuda inanıyoruz ki yapılan bu darbe girişimi her hangi bir partiye, bir kesime yönelik değildi. Halkın iradesine karşı yapılan bir darbe girişimiydi. Yani kimilerinin söylediği gibi bir tiyatro değildi. Uzun zamandır devam etmekte olan bir projenin belki de iktidar olamama ve bundan sonrada olamayacaklarını anladıkları için ortaya koydukları bir girişimdi. Bir insan kendini anlatmakla siyasi yönden murat ettiği şeyi alamıyorsa, silaha ve şiddete başvuruyorsa bu insan iyi niyetli değildir.  Bu hareket halkın menfaatini isteyen, halkın huzurunu isteyen bir hareket olamaz.” (M. Sait Çelik- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir