• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Öğrencilerimizi PKK ve FETÖ'ye karşı korumalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, kentin eğitim ve öğretim faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla merkez ve ilçelerdeki okul müdürleriyle bir araya geldi.

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Deniz'in yanı sıra Vali Yardımcısı Şener Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ile merkez ve ilçelerin okul müdürleri katıldı.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Deniz, eğitimin en öncelikli konu olduğunu belirterek, kentte eğitim çıtasının ülke ortalamasının üzerine çıkarılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ülkeyi felaketin eşiğine götürdüğüne değinen Deniz, halkın ortaya koyduğu irade sonucunda darbe girişiminin bertaraf edildiğine dikkat çekti.

Eğitimcilerden, ülkesine sahip çıkan ve milli değerlerini özümseyen nesillerin yetişmesi için gayret göstermelerini isteyen Vali Deniz, “Öncelikli göreviniz öğrencilerimizi PKK /FETÖ /PDY gibi hain terör örgütlerine karşı korumak olmalıdır. Bundan sonra bize çok büyük bir iş düşüyor. Sekiz saat değil, bu millete 18 saat çalışmamız lazım. Arkadaşlar! Çocuklarımızı ve gençlerimizi iyi eğitmemiz gerekiyor.” dedi.

Batman'ın eğitim altyapısı konusunda iyi bir seviyede olmasına rağmen başarı sıralamasında ülke ortalamasının altında olduğunu hatırlatan Deniz, eğitimde başarı sıralamasının yükseltilmesinin öncelikli hedefi olduğunu belirtti.

Başarı sıralamasını yükseltmek için okul müdürleri ile öğretmenlere büyük görevler düştüğünü ve herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Vali Deniz, merkezdeki okullarla tek tek ilgileneceğini, kaymakamlara da ilçe okullarıyla birebir ilgilenmeleri talimatı verdiğini söyledi.

Okul müdürlerinin başarı grafiğine göre değerlendirileceğini sözlerine ekleyen Deniz, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için eğitimcilerden aileleri de sürece dâhil etmeleri konusunda işbirliğinin geliştirilmesini istedi.

Toplantı, konuşmanın ardından sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir