• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...
Batman'da kapatılan okula "Milletin Malı Milletin Hizmetinde" afişi asıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olağanüstü hali kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle “Paralel Yapı” ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle Batman'da eğitim kurumları ile çok sayıda dernek kapatılarak, hazineye geçti.

Batman’da paralel yapıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle Batman Özel İrfan Okulları ile Mehmet Sıddık Tekin Lisesi kapatılarak, üzerine mühür vuruldu. Ayrıca Özel İrfan Okullarının tabelaları sökülerek,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okula Türkiye bayrağı ile “Milletin Malı Milletin Hizmetinde” yazılı afiş asıldığı görüldü.

Konuyla ilgili görüştüğümüz İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, kapatılan okulun devlet okulu olarak 19 Eylül Pazartesi günü itibariyle eğitim-öğretimin hizmete gireceğini söyledi.

“Okullara darbe girişimi sırasında şehit olanların isimleri verilecek”

Okullarla ilgili yapılması öngörülen çalışmalarla ilgili Kurtaran, şu bilgileri paylaştı: “Bu okullarla ilgili planımız, bir bağımsız ilkokul, anaokulu ve bir de imam hatip ortaokulu oluşturmaktır. Bu okullarımıza 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın isimlerini vermemiz öngörülüyor. Bu okullarda daha önce okuyan öğrencilerimiz istedikleri takdirde yine burada okuyabilirler. Burada okuyan öğrencilerle ilgili bakanlığımız gerekli tedbirleri aldı. Okullara bakanlığımız öğretmen alımı da yapacaktır. Burada norm fazlası olan öğretmenleri burada görevlendireceğiz. Bir de atama yapılacak öğretmenler görev yapacaktır. En kısa sürede bu okullarımızda idareci ve öğretmen görevlendirmesi yapacağız.” (M. Fatih Akgül- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir