• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan ABD`li generale sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan Gölbaşı`ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı`nı ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, darbe girişimi sonrasında sarf ettiği, “Temasta olduğumuz bazı komutanlar hapiste” ifadeleriyle gündeme gelen ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel`e sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“İşte bir tanesi ne yazık ki Amerika`da aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral kalkıyor, ‘irtibat halinde, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum, duyuyorum.` Bunu söylüyor. İnsan biraz sıkılır, bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp, bu darbe girişimini püskürten bu devlete demokrasi adına teşekkür edeceğine tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Darbeciyi senin ülkende zaten besliyorsunuz. Benim milletimi asla inandıramazsınız. Şu gördüğümüz bina ile, bu yaptıkları tahribatla bunlar bizim sakalımızı kestiler, unutmayın kesilen sakal çok daha gür biter. İnşallah bunun yerinde çok daha muhteşem, güzel bir eseri en kısa zamanda burada, proje şu anda bitmiş vaziyette, inşa edeceğiz.” (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir