• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
Dışişleri, Halep`in kuşatma altına alınmasından endişeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi :

“Suriye rejimi ve destekçilerinin Temmuz ayı başından bu yana yoğunlaştırdıkları saldırılar sonucunda bir süredir fiilen abluka altında olan Halep şehir merkezinin doğu bölgesinin, Suriye`nin diğer bölgeleriyle kalan tek tedarik güzergahının da kapanmasıyla tamamen kuşatma altına girmesi derin bir infial uyandırmaktadır.

Suriye ihtilafına siyasi bir çözüm bulunması yolundaki çabalara başından bu yana samimi yaklaşmayan ve ihtilafın çözümünü askeri yöntemlerde arayan rejim ve destekçilerinin bu hamlesinin Çatışmaların Durdurulması mutabakatı ve terörle mücadele kisvesi altında gerçekleşmiş olması da hazin, ibret verici ve asla kabul edilemeyecek bir niteliktedir.

Halep`e yönelik, sivilleri ve sivil altyapıyı da hedef alan hava saldırıları derhal durdurulmalıdır. Halep`te ve Suriye`nin diğer bölgelerinde kuşatma altında yaşayan birkaç milyon sivili insanlık dışı koşullara mahkum eden bu uygulamalara derhal son verilmeli, buralardaki nüfusun can güvenliği ve insani yardıma kesintisiz ve koşulsuz erişimi Birleşmiş Milletler gözetiminde bir an önce sağlanmalıdır. Emsali bulunmayan bu zalim uygulamaların rejim ve destekçilerinin Suriye`de insanlığa karşı işledikleri suçlara yeni ve dünya durdukça hatırlanacak bir halka eklediği unutulmamalıdır.

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası camia süratle harekete geçerek bu insanlık ayıbını ortadan kaldıracak güçlü ve anlamlı adımları atmalıdır.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir