• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Diyarbakır`da darbe karşıtı gösteriler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 15 Temmuz`da yapılan ABD destekli darbe girişimine karşı halkın gösterilerini devam ediyor.

Kayapınar ilçesindeki Orman Park`ta düzenlenen darbe karşıtı gösteri Diyarbakırlılardan büyük destek görüyor. Yaşlısı, genci, çocuğu, her kesimden insanın toplandığı gösteride yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan darbe girişimi  lanetlendi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı alana  girişlerde üst araması yapıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gösteride, Türkçe ve Kürtçe ilahi, ezgi ve kasideler seslendirildi.

Alanda toplanan kalabalık, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber, Zalimler için yaşasın cehennem, Dik dur eğilme ümmet seninle, FETO`ya idam!` sloganları attı.

Etkinlikte konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Fatih Çıtlak, 15 Temmuz akşamı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde destan yazıldığını belirtti.

Diyarbakır insanını herkesin tanıyacağını dile getiren Çıtlak, “Doğu ve Güneydoğu 15 Temmuz akşamı destan yazdı. Bu bölgede, sizler destan yazdınız. Diyarbakır`dan, Mardin ve Urfa`dan haber aldığımda ve bu sahneyi gördüğümde ‘Bu mesele bitmiştir` dedim. Burayı çantada keklik zannedenler avuçlarını yaladılar. Buradan batısı ve doğusu insanlık dersi aldılar. Diyarbakır, bu asil duruşunu kaybetme! Senin mağduriyetin Kudüs`e benziyor. En eski cami sende. Sen Kudüs`e çok benziyorsun. Diyarbakır`a sahip olduğun vakit bu vücut ayağa kalkar. Aziz olduğumuzu ve İslam`ın izzeti ile yaşadığımızı unutmamalıyız.” dedi.

“Bizi burada birleştiren imanımızdır”

Allah için sevip ve Allah için nefret etmek gerektiğine vurgu yapan Çıtlak, “Bir mümin ferasetli olur. Feraset imanın nuru ile alakalı bir durumdur. Bizi burada birleştiren imanımızdır. Ayette ‘Sakın şeytan sizi Allah ile aldatmasın` diyor. Özgürlüğe, imana sahip çıkın. Asla satılmışlara bir ekmek bile olsa satmayın. Hz. Ali`nin dediği gibi ‘Açlıktan öl fakat zalimlerden bir şey isteme.` ” İfadelerini kullandı.

İmanın birleştirici görevi gördüğünü ifade eden Çıtlak, konuşmasının sonunda şunları söyledi:

“Meyvesi ayrılık olan bir şey asla iman, İslam ve cemaat olarak tabir edilemez. O yüzden bu ihanet sadece sana bana değil. Bunlar 150-200 senelik İslam`ın içine sızan ve doğrudan senin İslam`ını hedef alan bir projedir.” (M. Hüseyin Temel, Hüseyin Genel – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir