• DOLAR 32.488
  • EURO 34.549
  • ALTIN 2474.421
  • ...
Bekir Bozdağ: Darbenin artçısı olma ihtimali var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bozdağ, "Humeyni Paris`ten nasıl döndüyse Fetullah Gülen de Türkiye`ye öyle dönecekti ve Türkiye`de sadece anayasa rafa kaldırılmış olmayacaktı bana göre rejim de değişecekti" dedi. Bozdağ, "Bu darbe teşebbüsü başarısız oldu ama bunu sevk ve idare eden kişi açıklamalar yaptı, bir yandan darbecilere itirafçı olmayın, gerçekleri söylemeyin derken öte yandan hükümeti ve darbeye karşı duranları ölümle ve cehennemle tehdit etmesi son derece önemli ve bu darbenin artçısının olma ihtimali var ve bu artçısını da yine Pennsylvania`daki bu zatın yapabilme ihtimali güçlü. İkinci bir darbe teşebbüsünün önlenmesi bakımından ve bunun böylesi bir teşebbüsü sevk ve idare etmemesi bakımından da bunun yakalanması ve tutuklanması aciliyet kesbetmektedir ve pek çok deliller karartılıyor" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ`ın açıklamaları şöyle: "Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde Fetullahçı yapılanmanın bir darbesi olduğu çok açıktı. Bütün emareler, bütün deliller orayı çok net gösteriyordu. Halkımızın bunu bilmesi son derece önemli, halkın meydana inmesi de son derece önemli.

CANİLERİN NETİCE ALABİLECEĞİNİ GÖRÜYORDUK

Eğer millet demokrasiye teriyle, canıyla, kanıyla sahip çıkarsa demokrasi kimse kesintiye uğratamaz. Halk meydana indi, tankların üzerine yürüdü ve bütün bu ilkler o gece yaşandı. Demokrasiye sahip çıktı. Biz yani millet sokağa çıkmasaydı bu gözü dönmüş canilerin netice alabileceğini görüyorduk. Onlar her şeyi göze almışlar, infazları göze almışlar, vatandaşın üzerine tank sürmeyi, bomba atmayı, tarayarak hepsini öldürmeyi göze almışlar. Çok vahşice bir planlama yapılmış. Ama vatandaş nezaman sokağa çıktı. Askeriyenin etrafını, Meclisin etrafını, Genelkurmayın etrafını kuşattı, havaalanlarının önüne araçlarını çekti, hava meydanlarına girdi vatandaş işe el koydu. Esasında darbeyi yapanlara en büyük darbeyi vatandaşımız vurdu. O yüzden vatandaşın sokağa çıkması çok önemlidir.

İFADELER ARASINDA ÇELİŞKİLER VAR

Türkiye`nin dört bir yanında soruşturmalar sürüyor, yeni yeni deliller ortaya çıkıyor. Elde edilmiş delillerin henüz deşifre, tasnif ve analizi yapılmış değil. Bazı ifadeler var. Bu ifadeler arasında çok çelişkiler var, darbede fiilen görev almış bir kişi ben bu işte yoktum diyor ama işin içinde bu şekilde konuşanlar var. Bütün bunların yalan olduğunu ortaya koyan pek çok ifade var. Yani bu ifadeler arasında çelişkiler var. O ifadeleri tekzip eden onlarca ifade ortaya çıkabilir. Kamera kayıtları, telefon kayıtları, geceki konuşmalar ondan önceki gecelerde yapılan konuşmalar, mobese kayıtları pek çok şey var. Bunların hepsi ortaya çıkacak.

KİM BU YURTTA SULH KONSEYİ

Ortada bir Yurtta Sulh Konseyi var. Kim bu Yurtta Sulh Konseyi? Bunun ortaya çıkması gerekiyor. Yurtta sulh konseyi üyeleri kim? Fetullah Gülen`in emir ve talimatıyla bu işler yapılıyor. Bundan kimsenin tereddüttü yok. Deliller şu anda dosyada bunu ispat edecek yeteri kadar delil var. Bana göre 79 milyon milletimize göre hatta Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarına göre herkese göre bu işi Fetullah Gülen`in emir ve komutası altındaki Türk ordusunun değil, Fetullah Gülen ordusunun yaptığı ve diğer bazılarının da ona katıldığı çok açık. Tamam, Fetullah Gülen talimat verdi ama onun adına bu işi vekaleten bu işi deruhte eden bir numara, bu yurtta sulh konseyi kimlerden oluşuyor. Bunu bilmiyor mu? "Yurtta sulh konseyi yönetime el koymuştur" diye TRT`de bunu okutanlar bu Yurtta Sulh Konseyi`nin kimlerden olduğunu bilmiyor mu? Bu darbenin içerisinde olanlar bunu bilmiyor mu? Bal gibi biliyorlar, herkes biliyor ama bu ortaya çıkacaktır.

İFADELERİNDE DOĞRU SÖYLEMİYORLAR

Mehmet Dişli ile ilgili bize herhangi bir bilgi o saate kadar yoktu. Sayın Genelkurmay Başkanı oradaki konuşmasında Başbakanla konuşmasında odasına ilk gelen kişinin Mehmet Dişli olduğunu normalde kapı vurulur öyle girilir, vurmadan girdiğini, sonra otur demeden oturulmaz hemen oturduğunu, arkasından da darbenin tebligatını ona onun yaptığını söyledi. Mehmet Dişli de orada, Genelkurmay Başkanının aktarımı üzerine ondan sonra Mehmet Dişliyle ilgili hemen işlem yapıldı, gözaltına alındı. Çankaya Köşkünde oluyor bu. Genelkurmay Başkanının ifadesi çok açık. Yani darbeyi o tebliğ ediyor ve darbeye karşı direnmemesi konusunda telkinlerde bulunuyor ve elinin kelepçelenmesi ve götürülmesi konusunda çok açık. Şimdi burada pek çok kişinin ifadelerinde ben doğru söylemediğine inanıyorum.

YALANLARI ORTAYA ÇIKACAKTIR

Ama eldeki bilgiler, belgeler bunların yalanlarını bir bir ortaya çıkaracaktır çünkü söylediklerini tekzip eden bir sürü ifadeler ortaya çıkıyor. Yarın bu telefon kayıtları, mesajlaşmalar, orada ortak masajları var çünkü bunlar darbenin başarılı olacağına inandıkları için bunların hiçbirini yok edemediler. Bazı yok ettikleri var ama yok edemedikleri daha çok şey var. Kamera kayıtları hep duruyor ortada. Yani onların bir kısmı belki mizansen, bilmiyoruz onlar da çıkacak ortaya. Yani darbe başarısız oluyor dolayısıyla biz yandık bari hiç olmazsa diğerleri yanmasın onlar bakiye devam etsin öyle bir şey mi var? O da olabilir. Bütün ne kadar şüphe uyandıran soru varsa bunların hepsinin cevabını şüpheye yer bırakmayacak şekilde hepsini bulmamız lazım.

ABD`NİN DÜNYADAKİ ALGISINI OLUMSUZ ETKİLER

Türkiye`nin Fetullah Gülen`in iadesini Amerika`dan isteme hakkıdır. Amerika da Türkiye ile olan dostluk ilişkileri Türk - Amerikan çıkarları gereği bunu bize vermesi gerekir. Bu saatten sonra Fetullah Gülen`i himaye eden bir yaklaşım içerisinde olması gerçekten iki ülke arasında pek çok olumsuzluğa yol açacak sonuçlar doğurur. Demokrasi için hukuk devleti içinde Amerika`nın dünyadaki algısını çok ciddi şekilde olumsuz etkiler.

İKİNCİ DARBE TEŞEBBÜSÜ ÖNLENMESİ İÇİN TUTUKLANMALI

Bu aciliyet gerektiriyor. Bu darbe teşebbüsü başarısız oldu ama bunu sevk ve idare eden kişi açıklamalar yaptı, bir yandan darbecilere itirafçı olmayın, gerçekleri söylemeyin, dik durun, tarih sizi yazacak derken öte yandan darbeye karşı direnen halka ahmaklar diye hitap eden, siz düğün dernek yapın sevinciniz kursağınızda kalacak adeta bunun arkası gelecek şekilde onları tehdit etmesi ve hükümeti ve darbeye karşı duranları ölümle ve cehennemle tehdit etmesi son derece önemli ve bu darbenin artçısının olma ihtimali var ve bu artçısını da yine Pennsylvania`daki bu zatın yapabilme ihtimali güçlü. İkinci bir darbe teşebbüsünün önlenmesi bakımından ve bunun böylesi bir teşebbüsü sevk ve idare etmemesi bakımından da bunun yakalanması ve tutuklanması aciliyet kesbetmektedir ve pek çok deliller karartılıyor. Şu anda bunları sevk ve idare eden merkez orası olduğu için oradan talimatlarla pek çok iş yapılıyor. Onun için oradan gelen talimatla bu delillerin karartılmasının önüne geçilmesi de son derece önemli.

GÜLEN`İN İADESİ SİYASİ KARARDIR

Amerika`nın güçlü bir istihbaratı var, Rusya`nın güçlü bir istihbaratı var, başka ülkelerin istihbarat örgütleri var ve şu anda devletleri yöneten bütün yöneticilerin bu işi tertipleyen, planlayan, sevk ve idare edenin Fetullah Gülen olduğu konusunda ben en ufak bir şüphe taşıdıklarına inanmıyorum. Bir şey daha söyleyeyim bu karar hukuki bir karar değil, siyasi bir karardır. İade taleplerinin tamamı siyasidir ve iade kararları da siyasidir.

HUMEYNİ GİBİ DÖNECEKTİ

Darbeyi yapan Fethullah Gülen 40 yıldır bu darbe için hazırlanıyor. Devletin kılcal damarlarına kadar sızdıran ve bunların hepsini vakti için hazırlayan bir beyin o. Orduya sızacaksınız, mülkiyeye sızacaksınız, yargıya sızacaksınız, devletin her kademesine sızacaksınız ve günü geldiği zaman devleti kilitleyeceksiniz ve darbe yapılacak ve yeni bir dünya kurulacak. Şimdi onların hedefi bambaşka sadece Türkiye için değil.Bakın ben daha önce söyledim Humeyni Paris`ten nasıl döndüyse Fetullah Gülen de Türkiye`ye öyle dönecekti ve Türkiye`de sadece anayasa rafa kaldırılmış olmayacaktı bana göre rejim de değişecekti. Nasıl Atatürk ile beraber yeni bir Türkiye varsa Fetullah Gülen`in gelişiyle beraber yeni bir Türkiye ortaya çıkacaktı. Ben çok daha şey söyleyeyim Türkiye`de her şey değişecekti. Medyası, sermayesi, her şeyi el değiştirecek yeni bir Türkiye oluşacak ve bu yeni Türkiye`de Fetullah Gülen`in kurduğu yeni rejime biat etmeyen, sadık olmayan kimsenin yaşama hakkı olmayan bir yapıya doğru gidecek çünkü bambaşka bir şey.

ABD`DE AYNISINI YAPABİLİR

Başka ülkelerde de bu yapının örgütlenmesi var Amerika`da da var. Amerika`da bir Türk şeyi kurmayacak ama Amerika`nın içerisinde, başka ülkelerin içerisinde Türkiye`de nasıl yetiştirdi okullarda, dershanelerde, üniversitelerde bunları Türkiye için bir tehlike ve tehdit haline ölüm makinesi dönüştürdüyse orada yetiştirdiklerini Türkiye`de yetiştirdiklerinden farklı yetiştirdiğini kimse zannetmesin. Yarın Amerika`da bir iktidar kavgasında Amerika`da kendi istikametinde bir yapı oluşturmak için kendi yetiştirdiği elamanlarla Amerika`nın içinde de Türkiye`de yaptığını yapabilir başka ülkelerde de yapabilir.

HEPİMİZİN TAKSİRATI VAR

Bugüne kadar bu Fetullahçı Terör Örgütü`ne dair pek çok şey bize söylendi. Bize anlattılar CHP`si anlattı, başkası anlattı, başkası anlattı biz bunlara inanmadık. Hatta anlı secdeye gelen insanlardan zarar gelmez dedik bunlara farklı bir gözle baktık, biz reddettik. 17 Aralık`tan sonra da biz anlattık dilimiz döndüğü kadar yüksek sesle herkese anlattık. Bu seferde Ak Parti kendine operasyon yapıyor bunlar o yüzden canı yandığı için bunu söylüyor dedi ve bizi abartmakla, paranoyaya kapılmakla suçladılar ve bize bu sefer 17 Aralık`a kadar bize bu işi anlatanlar bu sefer onlar inanmadı ama15 Temmuz`dan sonra herkes bu işe inandı. Artık diyoruz ki bizim hep beraber bir birimizi itham etmek dün senin şu kadar taksiratın vardı, benim bu kadar taksiratım vardı. Siz bunu yaptınız, biz bunu yaptık ya kim yaptıysa yaptı sonuca bu ülke için büyük bir tehlike, büyük bir tehdit, büyük bir kötülük ortaya çıktı, vahşet çıktı. Bizim yapacağımız şey bu tehlikeyi bu tehdidi bundan sonrası için bertaraf etmektir. Kim bu bertaraf etme sürecinde hükümetle beraber olursa millet ona büyük değer verecektir benim ona hiç şüphem yok.

ULUDERE , YAZICIOĞLU RAFTAN İNMESİ GEREKİR

Bunların hepsinin raftan inmesi gerekiyor zaten inmezse eksik olur. Bunların hepsinin yeniden ele alınmadı gerekiyor, yeniden değerlendirilmesi gerekiyor çünkü ortaya çıkan durum bütün bunların üzerindeki şaibeleri belki ortadan kaldıracak sonuç doğurabilir. Onun için bu yeni durumu ve bu durumun ortaya çıkardığı delilleri soruşturma makamlarının yeniden ele alacaklarına ve bu soruşturmaları genişleteceklerine ben inanıyorum ve hakikatler de ortaya çıkacaktır oralarda da.

ASKERİ YARGITAY KALDIRILACAK

Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin kaldırılması bizim parti programımızda var, diğer partilerin de bu konuda olumlu görüşleri var. Bizim bu darbe teşebbüsünü bir demokratikleşme vesilesi de olarak görmemiz gerekiyor. Askeri Yargıtay`ın Yargıtay ile Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin Danıştay ile birleştirilmesi son derece önemli bu adımları da diğer siyasi partilerle görüşerek bir uzlaşma zemini oluştuğunda atmayı düşünüyoruz.

BU 1 DOLARLARIN SIRRINI ARTIK ANLAYABİLİYOR MUYUZ?

Bu 1 dolarların bir tür şifre olduğu çok açık ama nedir onu yargı ortaya çıkaracak. Basına bu konu sızdıktan sonra bu dolarların bir kısmı imha edilmiş olabilir. Yani soruşturmanın gizliliğinin önemi buradan da ortaya çıkıyor, darbeye karışan herkesin üzerinde 1 dolar çıkıyor, bunun bir anlamı var, bir mesajı var, bu bir kimlik göstergesi mi, tanımak mı yoksa nedir başka bir anlamı mı var, başka bir mesajı mı var bunun ortaya çıkması lazım yani bunu tesadüfle kimse izah edemez. Ne hikmettir darbeye karışan herkesin üzerinden bu çıkıyor, herkesin üzerinden 1 dolar çıkıyor, bunun bir anlamı var bu anlam yargılama sürecinde ortaya çıkacaktır, ben bunun bu darbecilerle ilgili ve bu darbeye darbeye fiilen katılmayıp da destek verenlerle ilgili de çok önemli bir mesaj olduğunu düşünüyorum ama bu mesajın içeriği henüz netleşmiş değil, soruşturma ve yargılama sırasında ortaya çıkacaktır."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir