• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
`Dicle Üniversitesi FETÖ`nün Kandil`i`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Wireless hattından flaş ile Leptap`taki soru ve cevapların elde edilerek paralel yapıyla bağlantılı öğrencilere verildiğini söyleyen AK Parti Eski Millet Vekili Cuma İçten, Dicle Üniversitesinin “FETÖ` nün Kandil`i” haline geldiğine vurgu yaparak, sınava girmiş öğrencilerin 100 tam puan aldıklarını söyledi.

Diyarbakır AK Parti eski Millet Vekili Cuma İçten, darbe girişimi sonrası başlayan soruşturmalar hakkında basın toplantısı gerçekleştirdi.

“Dicle Üniversitesinin Wireless hattına bilgisayarından giren herkesin tüm bilgileri alınıyor”

Elinde isim isim belgelerin olduğunu söyleyen İçten, Dicle Üniversitesinin Wireless hattına bilgisayarından giren herkesin tüm bilgilerinin otomatikman alındığını savundu.

Sınavda çıkacak soruların öğretim üyelerinden bu şekilde elde edildiğini vurgu yapan İçten, “F tipi elamanlarına ve evlerinde yaşayan çocuklara soru ve cevaplarının verildiği kendi örgütünün elamanı olan bu çocukların sınavlardan tam puanla geçtiğini ifade etmiştik.” dedi.

Yabancı Dil Sınavı YDS ilgili kariyer yapmış kişilerin YDS sınavında tam puan aldıklarını o günde dile getirdiğini hatırlatan İçten,  sınava girmiş FETÖ`cü öğrencilerin 85 ve 100 puan aldığını söyledi.

Aynı şekilde askeri kurumun içerisinde de bu tür oyunların döndüğünü belirten İçten, “Türkiye`nin birçok kurumlarında akademik kariyer yaparak kendi memuriyetlerinde ve çalıştıkları kurumlarda önlerini açacak kariyer noktasındaki doçentlik,  doktorluk ve pröflük gibi unvanlara yükseldiklerini söylemiştik.  Tabi tutuldukları sınavları hemen verdiklerini ve bu belgeyi alanların ise 35- 40 yaşlarında Korgeneral,  Tuğgeneral ve orgeneral olduklarını ve çalıştıkları kurumlarda yaşı itibariyle gelemeyecek yerlere geldiler.  Dicle üniversitesinde almış oldukları sahte belgelerle kurumların en tepesine yerleştiklerini daha önce ifade etmiştik.”  şeklinde açıklamalarda bulundu.

İçten, o maddeler içerisinde Dicle Üniversitesinin FETÖ`nün Diyarbakır`daki kandili olduğunu,  Bütün kurumlara eleman kazandırdıklarını ve bütün akademik unvanlarının sahte olduğuna dikkat çekmeye çalıştıklarını söyledi.

“FETÖ`nün kandili Dicle Üniversitesi çökertilmiş olsaydı bu uçaklar kalkamayacaktı”

İçten, açıklamasının devamında  “Eğer o 64 maddelik belge Sayın Bülent Arınç tarafından incelenmiş olsaydı ve Arınç`ın dışındaki AK Parti`nin içerisindeki AKP`liler tarafından incelenmiş olsaydı rektörün başörtüsünü değil, o gün yapılacak olan operasyonları konuşurduk. Bugün de 15 Temmuz`da 260 insanımız şehit olmayacaktı. Çünkü alçakların Diyarbakır havaalanından kaldırmış oldukları uçaklarla hepimizi temsil eden TBMM bombalanmış, sivil insanların üzerine bombalar atılmış. O gün FETÖ`nün kandili Dicle Üniversitesi çökertilmiş olsaydı bu uçaklar kalkamayacaktı.  Çünkü bu işin ucu o pilotlara da dayanacaktı.” şeklinde konuştu.

İçten, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “O dönemde Diyarbakır AK Parti İl Başkanı Aydın Ataç, isim veriyorum hiç kusura bakmasınlar,  çünkü her şey belgeli ve bunların hepsini konuşacağız.  Diyarbakır Ak Parti MGK Üyesi Necla Hattapoğlu,  MGK Üyesi Profesör Mehmet Akın, acaba o unvanı nasıl aldı? Sahte mi değil mi? Bunları hep tartışacağız. Süreç bunları gösterecek, kimse kusura bakmasın.  Kutbettin Aydoğdu,  Aytekin Sır ve şuan rektör adaylarından biri olan Aslan Birici,  bu tür isimler Ankara Genel Merkeze giderek bu maddelerin yalan olduğunu ve rektör Ayşegül Jale Saraç`a iftira attığımızı söylemişlerdi. Ben Sayın Mehmet Ali Şahin`in yardımcısıydım tüm bu bilgileri elde ediyordum.”

“Bülent Arınç, Ayşegül jale Saraç`a kefil olduğunu söylemişti”

Erdoğan`ın Başbakanlığı döneminde MGK kurul üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantı sırasında Bülent Arınç`ın kendisi için Saraç`a yalan ve iftira attığını söyleyen İçten,  “Nitekim kamuoyu da ve Bakanlar Kurulu gündeminde olmamasına rağmen ve basın mensuplarının bu konuyla ilgili soru sormamalarına rağmen bu konuyu kendine iş bilmiş ne hikmetse artık, rektör hanıma kefil olduğunu, ailece görüştüklerini,  böyle bir şeye yer olmayacağını ve Cuma İçten`in bu konuyla ilgili iftira attığını dile getirmişti.” İfadelerine yer verdi.

İçten,  şimdi ise Arınç`ın kendisini ahmaklıkla itham ettiğini belirterek,   “Bu söz ona ait olduğu için söylüyorum. Ben kendisine böyle bir lafta kullanmam. Sonuçta benim geçmişte siyasi büyüğüm olarak gördüğüm birisidir. Ama kimse kusura bakmasın sabah başka akşam başka konuşacaksın çıkıp milletten özür dileyeceksin hiçbir şey olmamış gibi sonra siyaset yapacaksın!” eleştirilerinde bulundu.

Rektör`ün o dönemde basına  ‘bir vekile iftira atmak yakışmaz, AK Parti`den bazı vekillerin bizden ihale talebi var` şeklinde demeç verdiğini hatırlatan İçten,  “Ben zaten iddiada bulundum, sen de çürüt.  İkinci cümlesi evet doğru, ilk defa rektör hanım doğru bir şey söylüyor. AK Parti`de siyaset yapanların rektörden ihale talebi vardı. Peki, bu vekil kimdi?  Cuma içten bu açıklamaları yaptıktan sonra kamuoyu araştırsın hangi AK Partili vekil veya akrabası Dicle Üniversitesi Rektöründen rant elde etmiştir. Bunu da çözecek olan kamuoyudur, araştırılsın.” şeklinde ifadeler kullandı.  (Yunus Sırat-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir