• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
`Açığa alınanlar arasında masum insanlar da var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamuda paralel yapıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle açığa alınan çalışanlarla ile ilgili açıklamalarda bulunan Memur Sen Bursa Temsilcisi Numan Şeker, masum kişilerin de açığa alındığına dikkat çekti.

Bazı kamu kurumlarında paralel yapıyla mücadele etmek yerine hesap görülmek istenilen kişilerin görevden uzaklaştırmanın, ‘kamuoyuna paralelle mücadele` şeklinde yansıdığını söyledi.

Şeker, “Paralel olmadığı açıkça bilinen masum insanların idari tasarruf adı altında bu nazik dönemde görevden uzaklaştırarak, ‘itibar suikastı` ile kendi kişisel hesabını, maalesef milletin hesabının üstünde tutmaktadır. Paralel ihanet çetesinin tüm uzuvlarının koparılması, tüm uzantılarının sökülüp atılması, hakkın teslim, adaletin tesis edilmesi gereken bu netameli dönemde, şahsi hesapların görülmesi için bulanık suda ava kalkışılmış, süreci zehirlemiş, verilen mücadelenin mukaddesatına zarar vermiştir.” dedi.

Bursa`da en çok açığa alımların Milli Eğitim`de olduğunun altını çizen Şeker, bakanlık tarafından gönderilen listelerdeki kişilerin paralel yapı ile bağlantısı olmayan kişiler olduğuna dikkat çekti.

Numan Şeker, açığa alımlarda ilgili makamların millet iradesine sahip çıkma niyetinde olmayanların da gözden geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

“Açığa alınan masum kamu çalışanlarının hakları iade edilmeli”

Alınan karar kapsamında açığa alma işlemlerinin ihtiyatlı bir şekilde ilgili makamlarca yapılması hususunda uyarıda bulunan Şeker, “İlgili makamlarca suç unsuru bulunulup bulunulmadığı araştırıldıktan sonra suçsuz bulunan kamu görevlilerinin mahrum bırakıldıkları haklarıyla birlikte görevine iade edileceğinin bilinmesi gerekmektedir. Bu ayıklama ve cezalandırma süreçleri işletilirken delil, belge ve kati bilgiler ışığında hareket edilmeli, subjektif yaklaşımlardan, duyumlardan, kişi inisiyatifine dayalı değerlendirmelerden uzak durulmalı, masum insanlar her ne şekilde olursa olsun mağdur edilmemelidir.” diye konuştu.  (Zeki Aras- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir