• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
FETÖ`ye ait 1700 okul için karar verildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ ile bağlantısı nedeniyle kapatılan 1700 özel okulun eğitime kazandırılması için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Binlerce dersliği bünyesinde barındıran okulların mülkiyeti Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Hazine`ye devredilmişti. El konulan binaların ne olacağına ilişkin soru işaretleri ortaya çıkarken, MEB`in Maliye Bakanlığı`ndan bu okulları istediği, iki bakanlığın bu konuda birlikte çalışma yürüttüğü belirtildi.

OKUL TÜRÜNE GÖRE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Söz konusu binaların milli servet olduğunu kaydeden bakanlık yetkilileri, kapatılan okulların devlete devrinin hafta başında tamamlandığını söyledi. Bu okulların hepsinin kendilerine devredilecekmiş gibi bir çalışma yürüttüklerini ifade eden MEB yetkilileri, hangi okulun hangi okul türüne dönüştürüleceğine ilişkin çalışmaları il milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla tamamladıklarını açıkladı. Söz konusu okullar; imam hatip, sosyal bilimler, fen bilimleri, mesleki ve teknik Anadolu lisesine dönüştürülecek.

ÖĞRETMEN İHTİYACI BELİRLENİYOR

Çalışmayı şimdiden yapmalarının büyük önem taşıdığını dile getiren yetkililer, bu okullara ne kadar öğretmen ihtiyacı olacağını belirlemeye başladıklarını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı`nın, 81 ildeki birimleriyle kapatılanlara ek olarak FETÖ ile bağlantılı başka özel okulların daha olup olmadığının belirlenmesi için de çalışma yürüttüğü öğrenildi. Yeni bir kapatma dalgasının da gelebileceği vurgulanıyor. Bu özel okullar da önce Hazine`ye, ardından MEB`e devredilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir