• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Darbe girişimine karşı kefenli protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasını Büro, Eğitim, Güzel Sanatlar, Ticaret ve Kooperatif İşçiler Sendikasına (HAK-İŞ) bağlı Öz Büro İş Sendikası başkanı Mehmet Karataş okudu.

Kefen giyerek basın açıklamasının okunduğu yere gelen 5 kişi, boyunlarına astıkları “Taşeron burada paralel nerede”, “Darbelere hayır”, “Gücünüzün yeteceğini mi sandınız” yazılı dövizler dikkat çekti.

Okunan basın açıklamasında darbe karşıtı meydanlardan inmeyen halkı tebrik eden Karataş, darbenin Türkiye’yi işgal etmek olduğunu söyledi.

Karataş, “15 Temmuz gecesi ordu içindeki FETÖ hainlerinin savaş uçakları, tanklar ve ağır silahlarla saldırdığı ülkemizi canı pahasına savunan kahraman milletimiz sadece darbeyi önlememiş Türkiye'yi işgalden kurtarmıştır.” ifadelerini kullandı.

Cuntacı askerlerin hedefi darbeden çok işgal girişimi olduğunu söyleyen Karataş, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin, TBMM'nin, emniyet merkezlerinin, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, belediyelerin ve boğaz köprülerinin darbeci hainler tarafından hedef alınması bu kalkışmanın bir askeri darbeden çok işgal girişimi olduğunu göstermiştir.”

Milletin ülkesine sahip çıktığını söyleyen Karataş, darbecilere hadlerini bildirdiğini söyledi.

Karataş, “Türkiye düşmanı ülkelerin kuklası olan bu hain yapı milletimizden ve devletimizden hak ettiği cevabı aldı, alacak. 15 Temmuz direnişi bütün dünyaya göstermiştir ki ne gizli ilişkiler ne kahpe senaryolar ne de kalleşçe kalkışmalarla bu ülkeye kimse operasyon yapamaz ve kimse 80 milyonun kardeşliğini bozamaz.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesi sabaha kadar iradesini çiğnetmeyen ve hala birçok yerde meydanlarda nöbet tutan halkı tebrik eden Karataş, darbe girişimine direnerek canını veren şehitleri de rahmetle andıklarını dile getirdi. Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklaması, kefen giyen 5 kişinin kısa bir süre uzanmasıyla nihayete erdi. (Ramazan Casuk-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir