• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
Nusaybinliler mağduriyetini İLKHA`ya anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin`de yaşanan olaylar nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı 134`üncü günde kısmi olarak 6 mahalle dışında sona ermesinin ardından halk evlerine dönmeye başlarken, esnaflar ise yaralarını sarmaya çalışıyor. 5 ay boyunca çalışamadıkları için çek ve senetlerini ödeyemedikleri belirten esnaflar, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

 “Kiralar yüzde yüz arttı”

Evlerinin yasaklı mahallede olduğu için akıbetinin bilmediğini söyleyen vatandaşlardan Mehmet Işık, “Olayların başlamasıyla göç etmek zorunda kaldık. Akrabalarımızda kalıyorduk. Şimdi ise evimiz ne halde olduğunu bilemiyoruz. Çünkü o mahallede yasak sürüyor. Eşyalarımıza, evimize ne olduğunu bilemiyoruz. En çok da bana dokunan kitaplarımın orada kalması. Şimdi Nusaybin`e döndük ev kiralamaya çalışıyoruz. Tüm mahalleleri gezdik kiralık ev bulamıyoruz. Eskiden ev kiraları 300-400 arasıydı şimdi 800 ile bin TL arasından bahsediliyor. Ev sahipleri fırsat kullanıp kiraları yükselttiler. Millet şuan başvuruyor hem burada hem de kaldığınız başka ilçelerde size kira yardımı yapacağız diyorlar. Aynı hassasiyeti ev sahiplerinden de bekliyoruz.” dedi.

“Sözde hakkını savunduğu halka eziyet ettiler”

Nusaybin esnafından Rüstem Şayık ise “Yaklaşık 5 aydır ilçe dışındaydık. Yaşanan olaylar ve ardından sokağa çıkma yasağıyla birlikte ilçeyi terk etmiştik. Çok sıkıntılar yaşadık. Bu sürede ben İstanbul`a amcaoğullarımın yanına gittim. Ailem Midyat`ta kıt kanaat imkânlarla geçindiler. Şuan sokağa çıkma yasağı kalktı ama 6 mahallede hala devam ediyor. Evimiz yasaklı bölgede bulunduğundan dolayı kendimize ev kiraladık. 5 ay boyunca çek ve senetlerimizi ödeyemedik. Şuan ödemeler birikmiş durumda. Sözde hakkını savunduğu halka eziyet ettiler. Evlerinin önüne bombalar yerleştirdiler. Evlerini yıktılar çok yanlış yaptılar. Allah rızası için artık bu halkın yakasından düşün.” diye konuştu.

“Hem evimizden hem de işimizden olduk”

İsminin yazılmasını istemeyen bir vatandaş ise eskiden ev sahibi olduğu olaylardan sonra kiracı duruma düştüğünü anlatarak şunları söyledi; “50-60 yıldır Nusaybin`de oturuyorum. Çukurlar kazıldı, barikatlar kuruldu, olaylar başlayınca bizde kaçmak zorunda kaldık. Evim Şirin Bulvarı`ndaydı. 3-4 dairem vardı. Hepsi yıkıldı. Şimdi de kiradayız, çok mağduruz. Ne yapalım elimizden gelen bir şey yok. Hem evimizden hem de işimizden olduk. Bu olayların halka bir faydası olmadı sadece halkı mağdur ettiler.” (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir