• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
HÜDA PAR`dan Suriye Can Okulları`na ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, GİK Üyesi İsa Aydın ve Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru`dan oluşan heyet Suriye Can Okulları`nı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ziyarette Okul Müdürü Abdullatif Abdallah ve okul öğretmenleri ile görüşülerek okulda incelemede bulunuldu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Gök, Suriye'nin son durumu, Müslümanların kan kaybettiği, güç kaybettiği bu iç savaş halinin son bulması ve adil bir yönetimin başa geçmesi temennilerinde bulundu.

Gök, “Suriyelileri kardeşlerimizi sığınmacı veya mülteci olarak değil, ev sahibi olarak görüyoruz. İmkânlarımız dâhilinde maddi ve manevi desteğe hazırız.” dedi.

Suriye Can Okulları öğretmenleri yaşanan darbe süreci ile ilgili HÜDA PAR`ın görüşlerini merak ettiklerini söylemeleri üzerine GİK Üyesi Aydın, yaşanan darbe süreci ile ilgili bilgi vererek, partilerinin buna karşın ilk andan itibaren meydanlarda olduğunu söyledi.

Ziyaret sırasında söz alan İl Başkanı Doğru`da, Suriye Can Okulları`nın yaptığı hizmetler açısından hem devlete hem de topluma faydalı olduklarını, bu hususta devlete çok kolaylıklar sağladıklarını ifade etti. Doğru, eğer buradaki okulları olmasaydı bu çocukları sokaklarda ve bilinçsiz kalacaklarını söyledi. Doğru, okulun öğretmen ihtiyacı olması halinde Öğretmenler tarafından kurulan Eğitimciler Cemiyeti`nin bu talebi karşılayabileceğini sordu. Okul yetkilileri de, şimdilik ihtiyaçlarının olmadığını söylediler.

Ziyaret sırasında söz alan Suriye Can Okulları Rehberlik Öğretmeni Dr. İmad, “Biz burada kalıcı değiliz. 10 en fazla 20 yıl içerisinde memleketimize döneceğiz. Memleketimize döndüğümüzde çocuklarımız cahil kalmaması için bu okulu açtık. Birçok sıkıntıya katlanıyoruz. Sırf döndüğümüzde bu çocuklar ne yapacaklarını nasıl ev kuracaklarını nasıl yaşamlarını sürdüreceklerini bilmeleri hususunda yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

26 öğretmen ve 400 öğrencinin olduğu okulu gezen HÜDA PAR heyeti sınıfları da gezerek öğrencilerle sohbet etme ve okulda nasıl ders verildiği görme imkânları oldu.

Öğretmenlik mesleğini 28 Şubat ve paralel yapı mağduru olduğundan bırakmak zorunda kalan  belirten Doğru, öğretmenlik yıllarını hatırladığını ve o günleri bir nebze oradaki öğrenciler ile giderdiğini söyledi. Suriye Can Okulları yönetici ve öğretmenleri, HÜDA PAR`ın ziyaretinden memnuniyetlerini ifade ederek,  “HÜDA PAR`ın geçmişte ve şimdi göstermiş olduğunu ilgi, alaka ve hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler. (İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir