• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
`Paralel yapının yaşattığı mağduriyetler ortadan kaldırılmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimini İLKHA`ya değerlendiren Hukukçu-Yazar Hüseyin Kurşun, soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırılan, gözaltına alınıp tutuklanan paralel yapıya mensup polis, hâkim ve savcıların geçmişte İslami kesime yönelik keyfi uygulamalarına dikkat çekti.

Paralel yapıya mensup kişiler tarafından mağdur edilenlerin yeniden yargılanması gerektiğini söyleyen Kurşun, yapılan keyfi uygulamaları anlattı.

Paralel yapının, 1970 yıllardan beri devletin kurumları sızmaya ve örgütlenmeye başladığını söyleyen Kurşun, “Fakat Ak Parti iktidarı ile birlikte daha bir ivme kazandı. AK Parti`nin kendilerine tanımış olduğu hoşgörü ve kendilerini AK Parti`ye çok emin kişiler olarak göstermeleri ve güven nedeniyle bu örgütlenme daha da hız kazandı. Özellikle emniyet, yargı, sağlık ve milli eğitim gibi devletin farklı kurumlarında hızlı bir örgütlenme içerisine girdiler. Nitekim 2000 yılından bu yana 17-25 Aralık operasyonlarının olduğu dönemde Müslümanlara yönelik birçok operasyonlar gerçekleştirildi.”

"Verilen kararlar aslında millet adına verilen kararlar değildir"

Emniyet teşkilatının içerisinde, özellikle terörle mücadelede görev yapan ve Fethullah Gülen`e biatli olan amir ve memurların, emniyet ve yargı imamlarından almış oldukları talimatla binlerce Müslümana operasyonlar düzenlediğini ifade ederek şöyle devam etti: “Halen bunların yapmış olduğu sahte operasyonlar sonucu içerde olan Müslümanlar var. Malumunuz olduğu üzere mahkemelerin vermiş oldukları kararları ise Türk milleti adına verirler. Ancak FETÖ terör örgütü militanı haline gelmiş bir zamanlar ‘muhabbet fedaileri`  denilen ancak güçlendikten bir süre sonra ‘husumet fedaileri` haline gelen bu FETÖ`ye biatli bürokratlar ve memurlar, Müslümanlar üzerinden FETÖ`nün iktidarını kurma FETÖ`ye biat etmeyen kesimleri yargı yolu ile bastırma amacı ile hareket etmişlerdir.”

Paralel yapının mağdurlarına yeniden yargılama yolu açılmalı

Paralel yapı tarafından mütedeyyin kişilerin terör suçuyla yargılandığı ve mahkûm olduğu birçok davanın söz konusu olduğunun altını çizen Kurşun, “Nitekim o mahkeme kararlarını veren hakimler, davayı açan savcılar, operasyonu gerçekleştiren emniyet teşkilatı mensuplarının bugün gözaltına alındığını ve büyük bir kısmının tutuklandığına şahit oluyoruz. Dolayısıyla bu anlamda bu kararların tekrar sorgulanması ve yeniden yargılanma yolunun açılması gerekmektedir.”

Şahı Merdan Sarı ve Vasat dosyasını hatırlatan Kurşun, Sarı`nın cezasını onayan Yargıtay 9`uncu Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul olduğunu ve geçtiğimiz günlerde de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2`inci Dairesi tarafından darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında paralel yapıyla bağlantılı olduğu için tutuklandığını söyledi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir