• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
Nusaybin Kaymakamı Sarı'dan İLKHA'ya açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi Çatalözü, İpek Yolu ve Barış mahallelerinde hayat normale dönüyor.

İlçede sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla ‘Hasar ve Zarar Tespit Komisyonu’ da kuruldu. İlçe halkı, zararının tespiti için kaymakamlık binasında kurulan komisyonlara başvuruyor.

Konuya ilişkin İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklama yapan Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı, yasağın kaldırılmasıyla birlikte vatandaşların mağdur olmaması için her türlü hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Kriz masaları oluşturulduğunu aktaran Kaymakam Sarı, "Patlayıcıların imhası, arama tarama faaliyetlerinin devam ettiği ve etrafı telle çevrili Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerde oturan vatandaşlarımız için kriz masalarında hasar tespit ve zarar tespit komisyonları kuruldu. Hasar tespit çalışmaları Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, zarar tespit ise bünyemizde yapılıyor.” dedi.

Kaymakam Sarı, “6 mahallede evleri bulunan vatandaşlarımız için Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan zarar Tespit komisyonuyla o mahallelerde yapılacak ön incelemeden sonra vatandaşlarımızın eşyalarının tahliyesine yardımcı oluyoruz. Evleri yasaklı mahallelerde kalan vatandaşlarımız kesinlikle tek başlarına bu mahallere girmesinler. Çünkü hala birçok yerde patlayıcılar var. Bu patlayıcıların imhası sonrası söz konusu mahalleler zaten açılacak. Vatandaşlarımız kaymakamlığımız bünyesinde kurulan kriz masasına başvurarak kayıt yapmaları halinde ev kiralarını karşılayacağız. Başka yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlarımız da bulundukları yerdeki kaymakamlıklara başvurarak kira yardımlarını alabileceklerdir. Her türlü ihtiyacını karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir