• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Bingöl'de halkın darbe karşıtı nöbeti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de ABD destekli darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, direniş nöbetine devam ediyor. 13’üncü gününe giren darbe karşıtı tepkiler, Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de halkın yoğun katılımıyla devam ediyor.

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı Bingöl’de meydanlara inen halkın nöbeti tüm coşkusuyla devam ediyor. Gösterilerin yapıldığı alanda siyasi parti ile STK temsilcileri başta olma üzere kanaat gönderleri ve haktan farklı simalar tarafından konuşmalar yapılarak, yaşanan darbe girişimi telin ediliyor.

Bingöl merkez Genç Caddesi Saat Kulesi önünde bir araya gelen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Defterdarlık ve Bingöl Üniversitesi’nde çalışan taşeron işçiler, ellerindeki Türkiye ve Tevhid bayraklarıyla sloganlar atıp, darbe karşıtı nöbeti tutan vatandaşlara katıldılar.

Direniş nöbetinin tutulduğu alanda bir araya gelen vatandaşlar, ‘Halk burada darbeciler nerede’ ‘Kahrolsun Amerika’, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ sloganları atarak tekbirler getirdi.

ABD destekli darbe girişiminin ardından farklı illere gidip konser veren Grup Yürüyüş, Bingöl'de de konser verdi.

Grup Yürüyüş tarafından Dünya Müslümanlarının yaşadığı katliam ve zulümlerin konu alındığı ezgi, ilahi ve marşları seslendirdi. (Nihat Kanat-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir