• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
"Engelimiz nöbete katılmamıza mani değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan gösteriler Gaziantep’te 13’üncü gününde devam ediyor. 7’den 70’e katılımın olduğu gösterilere engelliler de ilgi gösteriyor. Engelliler, hiçbir engel tanımadan protesto gösterilerine katıldıklarını söylediler.

Başarısız darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlarda olduklarını belirten engelliler, ikinci bir çağrıya kadar meydanlardan ayrılmayacaklarını dile getirdiler.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kast eden darbecilerin tüm çabalarının, halkın sağlam iradesi karşısında yok olduğunu vurguladı.

ABD destekli darbe girişiminin yapıldığı ilk geceden bu yana meydanlarda olduklarını ifade eden Çelebi, “FETÖ’nün şer odaklarının bizim için ciddi bir terör olarak olduklarının farkındayız. Ancak bizim halkımız FETÖ’nün şer odaklarına karşı bu meydanları boş bırakmamıştır. Gaziantep’te engellilerimiz, ilk günden bu yana burayı terk etmediği gibi, FETÖ’nün şer odaklarını da protesto etmektedir.” dedi.

Halkın desteğiyle darbe girişiminin başarıya ulaşmadığını söyleyen Selçuk Uçankuş adlı engelli, halkın darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı meydanları boş bırakmaması gerektiğine değindi.

“Engelimiz buraya gelmemize mani değil”

Darbelerin zorluklarını büyüklerinden dinlediğini ve bir daha eski günlere dönmek istemediğini ifade eden Uçankuş, şunları söyledi:

“15 Temmuz’dan beri biz buradayız. İkinci bir emre kadar da burada olacağız. Bütün halkımızın bu meydanları boş bırakmamasını istiyoruz. Engelliyiz ama bu engelimiz buraya gelmemize mani değildir. Daha önceki darbelerde çok kötü günler yaşandığını annem anlatırdı. Allah bize bir daha o günleri yaşatmasın. Bu şuurlu ve imanlı millet olduktan sonra Allah’ın izniyle bu halkın sırtı yere gelmez.”

Engelli olmanın meydanlarda nöbet tutmaya engel olmadığına vurgu yapan Abdullah Bağ ise yeri geldiğinde sağlam insanlar gibi direnebileceklerini ifade etti.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir