• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Doktor olmayınca ambulansta doğum yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sason’da gece rahatsızlanarak ilçedeki devlet hastanesine kaldırılan hamile kadın, hastanede nöbetçi doğum doktoru olmadığı gerekçesiyle Batman’a sevk edildi. Ambulansla Batman’a götürülen kadın, yolda doğum yaptı. Hastane yetkililerine tepki gösteren baba Naif Seyidoğlu, insan sağlığına gereken önemin verilmediğini söyledi.

Daha öncede Sason Devlet Hastanesinin yetersiz olduğu defalarca dile getirdiklerini belirten Seyidoğlu, 8 yıldır var olan projenin bir türlü hayata geçirilmeyerek insanların hayatlarının tehlikeye atıldığını kaydetti.

Sason Devlet Hastanesinin yetersiz olduğunu savunan Seyidoğlu, o gece yaşananları şöyle anlattı: “Gece saat 01.00 civarında eşim rahatsızlandı. Tedavi için eşimi Sason Devlet Hastanesine kaldırdım. Eşimi acilen doğumhaneye aldılar ancak orada nöbetçi doğum doktoru olmadığı için Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk ettiler. Batman yolunda iken eşim ambulansta doğum yapmak zorunda kaldı. Sasonlu bir vatandaş olarak bu durum beni çok üzmüştür. Bu durumu defalarca yetkililere söylüyoruz. Sason'umuz bunu hak etmiyor. Bu tür durumların kesinlikle ve kesinlikle çözülmesi gerekir.” dedi.

Sason Devlet Hastanesi'nin altyapı sorunu olduğuna dikkat çeken Seyidoğlu, "Hastanenin küçük ve yetersiz olması, doktorların azlığı bu tür durumlara sebep oluyor. İlçede özel hastanelerin olmaması ve devlet hastanesinin yetersiz olduğundan vatandaş çok mağdur. Bu tür durumlarda hastalar merkeze sevk edilmek zorunda kalınıyor. Yapılan bu sevklerde hastaların hayatı tehlikeye düşüyor. Bu, Sason ilçesinin büyük bir ayıbıdır. Buradan Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum. Yıllarca bu tür sıkıntılar yaşanıyor. 8 yıldan beri yeni hastane projesi bir türlü yapılmadı. Bu konuda birçok kişi mağdur oluyor. Mağdurlardan bir tanesi de benim. Hastanenin yetersizliği Sason için büyük bir sıkıntıdır, biran önce bu sıkıntının giderilmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.  

Seyidoğlu, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Daha öncede Sason Devlet Hastane'mizin yetersiz olduğu basında gündeme getirilmişti. Yetkililer her seferinde gereken yapılıyor diyorlar ama bir türü yapılmadı. İlçedeki sağlıkçılar bu durumun Sason siyasetçilerin bir ayıbı olduğunu söylüyorlar. Daha kaç kişi yollarda doğum yapacak ve kaç kişinin hayatı tehlikeye girecek. 2016 yılındayız bu tür durumların yaşanmaması gerekiyor.” (M. Sait Çelik - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir