• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Öğrencilerden Şehit Abdusselam`ın ailesine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da faaliyet yürüten Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Genç Düşünce Akademisi (GEDAK), öğrencilere yönelik düzenlediği yaz kampı kapsamında ziyaret programları gerçekleştiriyor.

Ziyaret programı kapsamında 8'inci sınıf ve lise düzeyindeki 26 kız öğrenci, Diyarbakır'da 18 Ekim 1993 yılında gözaltına alınarak işkencelerle katledilen üniversite öğrencisi Abdusselam İrdem'in ailesini ziyaret etti.

Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren İrdem'in ablası, şehidin merhameti ve sabrıyla herkese örnek olduğunu anlattı ve şehit Abdusselam`ın, düşmanların tüm engellemelerine rağmen İslam davasından vazgeçmediğine dikkat çekti.

Şehit Abdusselam`ın ablası, “O çok farklı biriydi. Merhametliydi, sabırlıydı. Babam, evlatları arasında en çok ondan razıydı ve hepimize onu örnek gösterirdi. O günlerde çevresindeki herkes ona bu davadan vazgeçmesini söylüyordu. O ise bu sözlerin hiçbirini duymuyormuş gibi yoluna devam etti. Nihayetinde Rabbine kavuştu.” dedi.

Ziyarette Şehit Abdusselam`ın ailesi, öğrencilere, şehitten hatıra olarak kalan ve işkencecilerin zalimliğini kanıtlayan kıyafetleri gösterdi. Duygulu anların yaşandığı ziyarette öğrencilerin zaman zaman hüzünlendiği görüldü.

Ev ziyaretinin ardından öğrenciler, annesi ve ablasıyla birlikte şehidin Hilvan ilçesine bağlı Apaydın (Heqêç) köyündeki kabrine gittiler. Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar eden öğrenciler, kabrin toprağına su dökerek mezarlıktan ayrıldılar. (Ramazan Casuk- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir