• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine tazminat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, FETÖ'cü darbe girişiminin yarlarını sarmaya başladı. Kanlı girişimde hayatını kaybeden ya da yaralanan sivillerin, kendileri veya yakınlarının mağduriyetlerini giderilecek. Bakanlık darbe girişiminde şehit olanların yakınlarına ve yaralılara 3 bin 203 lira aylık bağlayacak.

Yapılan düzenlemeyle, hayatını kaybeden ya da yararlanan sivillerin kendileri veya hak sahipleri, Terörle Mücadele Kanununu kapsamında değerlendirilecek ve aylık bağlanacak. Bağlanacak aylık, terör eylemlerine maruz kalan erbaş ve erler gibi yüksek derece ve kademe üzerinden hesaplanacak. Buna göre en düşük aylık 3 bin 203 lira olacak.

TAZMİNAT ÖDENECEK
Darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına, malul hale gelen veya yaralananlara nakdi tazminat ödenecek. Vefat edenlerin kanuni mirasçılarına 88 bin 596 lira, bakıma muhtaç malullere 177 bin 192 lira, diğer malullere malullük derecelerine göre 66 bin 447 ila 22 bin 149 lira arasında tazminat ödenecek.

Yararlananlara ise, yaralanma derecelerine göre 17 bin 719 lirayı geçmeyecek tutarda nakdi tazminat ödenecek. Kamu görevlileri mağdurlara ise emekli ikramiyesine eş değer düzeyde ek tazminat ödenecek. Ek tazminat yaklaşık 150 bin lira diğer maluller için ise 100 bin lira olacak.

FETÖ'cü ihanette şehit olanların yakınlarından bir kişi de kamuda istihdam edilecek. Ayrıca, şehit olanların yakınları, malullerin kendileri ya da yakınları, faizsiz konut kredisi, eğitim öğretim yardımı, ücretsiz seyahat, elektrik ve su faturalarında indirim gibi haklardan faydalanabilecek.

SABAH

Bu haberler de ilginizi çekebilir