• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Ban ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: (AA) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun`a, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ordu içindeki küçük bir grup tarafından yapıldığını ve darbenin başarılı olması halinde ülkedeki demokratik düzenin tamamen ortadan kalkacağını vurguladı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu, Ban'ın talebi üzerine gerçekleşen telefon görüşmesinde FETÖ darbe girişimine ilişkin BM Genel Sekreteri'ni bilgilendirdi.

Ban hayatını kaybedenlere taziyelerini sundu

Ban, görüşmede 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden vatandaşlar için taziyelerini sunarak, darbe girişimi sonrası hukuki süreç ile ilgili Çavuşoğlu`ndan bilgi aldı.

Çavuşoğlu, Ban`a darbenin ordu içindeki küçük bir grup tarafından yapıldığını ve darbenin başarılı olması halinde ülkedeki demokratik düzenin tamamen ortadan kalkacağını bildirdi.

Tehlikenin tamamen geçmesi için darbe girişiminden sorumlu olanların yargı yoluyla cezalandırılması gerektiğine dikkat çekerek Çavuşoğlu, söz konusu süreçte hukuki çerçevede hareket edildiğini ve Avrupa Konseyi gibi uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapıldığının altının çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir