• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Müstekbirler ve onların yerli işbirlikçilerine karşı direneceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz Cuma günü ordunun içindeki bir grubun kalkıştığı ve halkın direnişiyle geri püskürtülen darbe girişimine ardından tepkiler hız kesmeden devam ediyor.

Bingöl Genç ilçesinde siyasiler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları da darbe girişimini sert bir dille kınayarak müstekbirler ve onların yerli işbirlikçilerine karşı daima direneceklerini ifade ettiler.

15 Temmuz Cuma akşamı yaşananların ABD, israil, AB gibi emperyalist-İslam düşmanı şer bloğu destekli askeri darbe girişimi olduğunu ifade eden HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş, darbe kalkışmasını lanetlediklerini söyledi.

Darbe girişiminin başarılı olması halinde batılı devletlerin darbecileri tıpkı Mısır`daki cunta rejiminin başındaki Sisi'yi alkışladığı gibi alkışlayacağını söyleyen Ağırbaş, “Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve katliama uğrayan Müslüman Mısır halkı için sergiledikleri tavrın aynısını Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Müslüman Türkiye Halkı için de sergileyeceklerdi.” dedi.

“Her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır”

Ağırbaş, “Darbe başarısızlığa uğradığı için şimdi  ‘demokrasi' teraneleri okuyan müstekbir güçler bilmeli ki, bu darbe girişiminin de arkasında onların olduğu çok açık bir şekilde görülmektedir. Tarih boyunca bizlere yaşatılan hiçbir zulme boyun eğmedik. Zulmün şiddeti ve büyüklüğüne aldırış etmeksizin hep zalimlerin karşısında durduk ve direndik. Zilleti ne dün kabul ettik ne bugün kabul ediyoruz ve ne de yarın kabul edeceğiz. Mustazafların Rabbi olan Allah'a dayanarak izzetli, onurlu duruşumuzu sürdüreceğiz. Müslüman halkımızla beraber müstekbirler ve onların yerli işbirlikçilerine karşı direneceğiz. Bugün her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bugün yaşadıklarımız bizlere birlikte, bir vücudun azaları gibi hareket etmemizin elzem olduğunu tekrar göstermiştir. Tüm farklılıklarımızı zenginlik diye beslemeli, geleceğe daha emin adımlarla ilerlemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“Halk sokağa çıkmasaydı bu darbe bastırılamazdı”

Halkın iradesi sayesinde darbenin bastırıldığını ifade eden AK Parti Genç İlçe Başkanı Vekili Zeki Davran, ‘`Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan canlı yayına bağlanıp halkımızı millet iradesine sahip çıkması için meydanlara çağırdı, neticesinde bu darbe bastırıldı. İç ve dış mihraklar büyük oyunlar oynamaya devam ediyor. Bu şer odakları yıllardır ülkemizin kalkınmaması için, bir Afrika ülkesi durumuna düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar.  Halk sokağa çıkmasaydı, tankların altına yatmasaydı bu darbe bastırılamazdı. Bu nedenle böyle bir kahramanlık destanında ülkemizin bekası için canlarını feda ederek şehit olan vatandaşlarımız ve güvenlik görevlilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, yaralı kardeşlerimize de Allah`tan acil şifalar diliyoruz.`` dedi.

“Zaman bizi haklı çıkarttı”

Gençliler Spor Kulübü Derneği Emrullah Kılıç, yıllarca herkese Paralel Yapı`nın tehlikeli olduğunu söylediklerini belirterek “O gün bizlere inanmayanlar bugün en üst perdeden bağırarak bunları telin ediyor.” dedi.

Kılıç, “Zayıf veya güçlü bedenlerimiz, olan veya olmayan çalışmayan organlarımızla jet, tank, top ve tüfeklerin karşısında duramasak da yapılan ihanet ve nankörlükleri anlamlandıramasak da ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesinden itibaren yaşatılmak istenen hukuksuzluğu anlıyor ve karşısında olduğumuzu beyan ediyoruz.” diye konuştu.

 “Esnaf ve sanatkârlarımız her zaman milletimizin yanında yer almıştır”

Genç ilçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Orhan Kolak, milli iradeyi sahiplenme noktasında esnaf ve sanatkârların her zaman milletin yanında yer aldığını belirtti. Kolak, “Devletimizin birlik ve beraberliğini açıkça tehdit eden 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi karşısında ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşlarımız sokaklara ve meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak, direniş nöbeti tutanları ve milli iradeye sahip çıkmaları, bugün olduğu gibi geleceğimizin en büyük teminatıdır.” diye belirtti.

“Vatandaşlarımız meydanlara korkusuzca çıkarak, milli iradeye sahip çıktı”

Genç Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Birliği Başkanı Ali İhsan Sağlar ise şöyle konuştu:  “Darbe girişimine karşı çıkan vatandaşlarımız meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak, direniş nöbeti tutarak milli iradeye sahip çıktı ve İnşallah ebediyen hep birlikte sahip çıkacağız. Bu vesile ile ülkemizde daha fazla maddi ve manevi kayıp olmadan güven ve kardeşliğin vuku bulunmasını istiyoruz. Umarız uygulanan OHAL iş dünyasını fazla etkilenmeden kısa sürer.”

“Milletimizin ve milli iradenin yanında yer almaktan şeref duymaktayız”

“Bizler milletimizin ve milli iradenin yanında yer almaktan şeref duymaktayız.” diyen Genç Memur- Sen ve Genç Eğitim-Bir-Sen İlçe temsilcisi Muhammet Mustafa Demirağ, sendika olarak üyeleriyle birlikte tüm ülkede cuntacılara karşı çıktıklarını söyledi.

Demirağ son olarak vatandaşların rehavete kapılıp meydanları terk etmemelerini yönünde çağrıda bulundu.

 “Zorbaları zillete boğan, onurlu direniş gösteren izzetli halkımızı kutluyoruz”

Genç Der başkanı Ahmet Cana, darbeler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaklarını ifade ederek, “Zorbaları zillete boğan, onurlu direniş gösteren izzetli halkımızı kutluyoruz.” dedi ve şunları ekledi: “Zalimler şunu bilmeli ki, kendilerinden önceki bu tür girişimler nasıl akim kaldıysa kendilerinin bu alçakça darbe girişimi de akim kalacaktır ve hamdolsun kalmıştır. Zorbaları zillete boğan, onurlu direniş gösteren izzetli halkımız, gasıplara geçit vermemiştir.”  (Tahir Bildik- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir