• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
"İslam beldelerin de yaşanan her olayda ABD ve İsrail vardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Marmara İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) Başkanı Cemal Çınar, 15 Temmuz ABD destekli yapılan askeri darbe girişimi hakkında İLKHA`ya değerlendirmelerde bulundu.

İslam beldelerinde yaşanan her olayda ABD ve İsrail`in parmağı olduğunu belirten Cemal Çınar, “İslam beldelerinde meydana gelen tüm olaylarda ya ABD ya da İsrail`in mutlaka parmağı vardır. Darbe girişiminin dış destekli olduğu her yönüyle ortadadır. Bunun en büyük belirtisi ABD`nin ‘darbeyle Fetullah`ın hiçbir alakası yoktur` demesidir.” dedi.

Çınar, “Batı, darbelerle, İslam dünyasının henüz karıştırılmamış coğrafyalarını terörize etmek istiyor. Mısır`daki darbenin kendilerine fayda verdiğini, Suriye`de yaşananların ise kendi lehlerinde olduğunu görüyorlar. Bu nedenle karışmamış diğer bölgeleri de karıştırmak istiyorlar.” diye belirtti.

Darbe öncesi yanlışlıkların ve ihmalkârlıkların olduğunu söyleyen Çınar, sözlerine şöyle devam etti: “Yanlışlıklar ve ihmalkârlıklar el-hak vardır. Çünkü hak söze kulaklar tıkandı, hak bir meseleye gözler kapatıldığı için bu olaylar oldu. Hükümet içerisinde, yakınarak ben bu yapıyı tanıyamamışım deyip itiraf eden insanlar oldu.”

Darbenin başarılı olması sonucunda yaşanabilecek mağduriyetlere de değinen Çınar, “Eğer darbe girişimi muvaffak olsaydı o kahramanca kendini tankların önüne atan insanlar en büyük zararı göreceklerdi. Elit tabakaya bir şey olmazdı. Kendileri gibi düşünen ilkesiz insanların dışında herkes zarar görürdü.” dedi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)   


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir