• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Hazırladıkları ifadeleri işkencelerle imzalattılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paralel Yapı içerisindeki bir grup askerin yapmış olduğu darbe girişiminin ardından  bu yapı tarafından mağdur edilmiş kesimler yeniden gündeme geldi. 15 Temmuz gecesinden bu yana tüm ülkede protesto gösterileri halkın yoğun katılımıyla devam ederken Muş`taki gösterilere paralel yapıya mensup polis, savcı ve hakimler tarafından  cezaevine atılan vatandaşlar da katılıyor.

90 yıllarda Kur`an dersi verdikleri için kumpaslarla cezaevine atıldıklarını söyleyen Mehmet Yılmaz ile Molla Abdullah Yepren İLKHA`ya dikkat çekici açıklamalarda bulundular. Paralel yapının polislerinin, kendileri gibi bir çok Müslümana akıl almaz işkenceler yaptıklarını söyleyen Yılmaz ve Yepren, bu yapının İslam`a daima zarar verdiğini söylediler.

90`lı yıllarda İslamî bir nesil için camide çocuklara ders verdiğini söyleyen Mehmet Yılmaz, bir süre sonra polis tarafından takip altına alınmaya başladıklarını ifade etti.

“İşkenceyle kendi hazırladıkları ifadeyi imzalattılar”

Polislerin camiye gelen çocukları korkutarak camiye gelmemeleri yönünde telkinlerde bulunduklarına dikkat çeken Yılmaz, “Bunlar Fethullaçı polislerdi. Zaman zaman camileri bastılar. Bizi, Kur`an dersi verenleri gözaltına aldılar. Emniyette bize hakaretler ediyor işkenceler yapıyorlardı. Çocukları da korkutuyor, dövüyorlardı. Bize kumpaslar kurarak camiden uzaklaştırmaya çalışıyorlardı. Kur`an dersi verdiğim için bana çeşitli kumpaslar kurdular. Beni gözaltına aldıklarına işkenceyle kendi hazırladıkları ifadeyi imzalattılar. Bunu savcılığa sundular. Bizler camilerde Kur`an dersi veriyorduk onlar bizi terör diye lanse ediyorlardı. Çünkü bunlar toplumun imanından rahatsızlardı ve imanlı bir gençlik istemiyorlardı. Biz o zamanlarda söyledik bunlar emperyalizm uşağıdır diye.” dedi.

“Bizi eşlerimizle tehdit ettiler”

Camiye gittiği için hakaretlere uğradığını İslami kimliğinden dolayı Fethullahçı polislerin hedefi olduğunu söyleyen Molla Abdullah Yepren ise yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı:

“Bu gün eğer bu toplum ifsat olmuşsa bunun büyük bir sebebi de Fethullah Gülen`dir. Çünkü bu adam Kur`an dersi verenleri kumpaslarla ceza evine attı. Siyer dersi verenleri, bu millete İslam`ı Kuran`ı anlatan bu vatanın yiğit evlatlarını kumpaslarla zindanlara attı. Eğer bu adam bunları yapmış olmasaydı bu gün daha dindar bir nesil yetişmiş olurdu. Ben de onun bir mağduruyum. Ben İslami kimliğimden dolayı cezaevine atıldım. Hiçbir suç işlemeden bu İslam düşmanlarının kumpaslarıyla hain planlarıyla zindana atıldım. Bu Müslüman postuna bürünmüş İslam düşmanları bizi gözaltına aldıklarında akıl almaz işkenceler yaptılar. Bizi eşlerimizle tehdit ettiler. Bize işkenceyle ifade imzalattılar. Her türlü hainlik var bu insanlarda.”

Yepren darbe girişimine ilişkin ise, “Bugün burada darbe yaptılar ama bu darbe hükümete karşı değildir bu darbe bütün dünya Müslümanlara yapıldı. Meydanları boşaltmayan bu halk İslam için, Kur`an için burada sabahlamaktadır.” ifadelerini kullandı.  (Ayetullah Tarhan- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir