• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Gaziantep'te göç kaynaklı sorunlar ele alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi kapsamında mevcut ve gelecekte oluşması öngörülen ihtiyaçlara yönelik projelerin tartışıldığı çalıştay düzenlendi.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) koordinasyonunda gerçekleşen çalıştaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra GAP BKİ, UNDP ve belediyeden yetkililer katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Şahin, uluslararası bir sorunun yerel bir bakış açısıyla çözülemeyeceğini söyledi.

Yoğun göç nedeniyle oluşan sorunları anlatan Şahin, "En hayati ve büyük sorun konut meselesi. Biz halkımız için 50 bin konut projesini başlattık. Ama zaten şehir kendi içerisinde çok ciddi göç aldığı için kiraların çok yükselmesi, askeri ücretlilerin en kalitesiz evlerin en az yarısı olması şu anda çok önemli. Bunun üzerinden kentsel dönüşüm üzerine gitmek gerekiyor.” dedi.

Çalıştayda, belediyenin altyapı planlama ve yönetimine ilişkin yetkinliklerine yönelik dünyadaki en iyi uygulamaları referans alan kıyaslama çalışması bulguları paylaşıldı. 5 yıllık tepe seviyede bir altyapı planının oluşturulduğu çalıştayda, kullanılacak proje önceliklendirme metodolojisi de tartışıldı.

Suriyeli nüfusun belediyenin sabit sermaye yatırımlarına ve işletme giderlerine getirdiği yük hakkında analizlerin paylaşıldığı çalıştayda ayrıca, ihtiyaçlar ve projeler hakkında toplanan bilgiler konuşuldu.

Suriye kriziyle ilgili yürütülen 'Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi', belediyelerin öncelikli ihtiyaçlarını belirleyerek, kısa ve orta vadede Suriye krizi çerçevesinde yaşanan baskıları azaltacak önlemlerin alınmasını içeriyor. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir