• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Kayyum atamasından sonra kapatılan hastane yeniden açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paralel yapıya ait kurum ve kuruluşlara yapılan operasyonlar neticesinde Van'da yaklaşık 7 aydan bu yana kapalı olan Özel İstanbul Hastanesi ile ilgili devir işlemleri tamamlandı. Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Hastanesi'nin tabelası, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası olarak değiştirildi.

Hastanenin yaklaşık 7 aydır kapalı olmasından dolayı darboğaza giren çevre esnafı, son zamanlarda kiralarını ödeyemediklerini ve birçok çalışanın da işten çıkardıklarını belirtiler. Ancak geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren faaliyete giren hastane, en çok civar esnafını memnun etti.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan esnaf, 7 aydır yaşadıkları maddi problemlerin geride kaldığını belirterek, hastanenin yeniden açılmasıyla birlikte işlerinin yeniden iyiye gideceği yönünde umutlandıklarını dile getirdiler.

Yaklaşık 40 yıldır lokanta işlettiğini söyleyen Mustafa Usta, hastane yakınında 30 bin TL borca girerek yeni iş yeri açtığını, ancak hastanenin kapanmasıyla iyice darboğaza girdiğini söyledi.

Mustafa Usta, “Yıllardır ben bu memlekete hizmet verdim, vergimi ödedim. Bu işyerlerimde binlerce usta yetiştirdim ve binlerce personelimin SGK primlerini ödedim. Sonrasında burada hastane var diye burada bu iş yerini kiraladım. İşyerini açmak için 60 bin TL banka kredisi kullandım ve bu kredimi ödeyemez duruma geldim. Bununla beraber 7 ay boyunca mağdur oldum ve kiramı ödeyemez durumuna geldim. Kira tutarım 21 bin TL ve bankaya müracaat ettiğimden dolayı bu 30 bin TL’yi buldu. Şu an hastane çevresinde yer alan esnaflar gibi bende çok mağdur oldum. Hastanemizin yeniden açılması bize bir sevinç ve moral oldu. Umut ederiz ki bu hastane devamlı olur, kapatılmaz. Hastane kapanmasın ve buradaki esnafımız da mağdur olmasın.” dedi.

“İşyerlerimizi kapatmadan 7 aydır bekliyorduk”

Yaklaşık 7 aydır yaşadıkları sıkıntıları aktaran Mustafa Usta, hastanenin yeniden devlet bünyesinde açılmasıyla mutlu olduklarını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: “Ayrıca hastanesinin kapatılmasıyla Esnaf ve Sanatkârlar Odasına gittim ve hastane açılmayacak ise iş yerimi kapatacağımı bildirdim. Sonrasında ise bu konu hakkında Van Milletvekili Beşir Atalay ile 3 kez görüştüm. Görüşme sonunda Atalay, ‘bekleyin iyi olacak’ dedi. Bizlerde işyerlerimizi kapatmadan 7 aydır bekliyorduk. Beklememiz sonucu hastanenin yeniden devlet bünyesinde açılmasıyla işlerimize canlılık geldi ve burada insan görmeye başladık. Esnaf olarak bizler bu sokakta iş olmadığından dolayı ‘deprem sokağı’ adını vermiştik. Hastanenin açılmasıyla esnafımızda bir canlılık geldi. Çok sıkıntılı günler yaşadık ama inşallah iyi olacak.”

“Hastanenin yeniden açılmasıyla umutlandık”

Hastanenin yeniden açılmasıyla umutlandıklarını söyleyen İhsan Yılmaz isimli bir diğer esnaf ise “Hastanenin kapanmasından dolayı bizler çok büyük sıkıntılar çektik. İşlerimizin iyiye gitmemesinden dolayı tüm personelimi işten çıkarmak zorunda kaldım. Sıkıntılardan dolayı işin ustasını bile işten çıkardım ve kendim işin başına geçtim. Bizler hastanenin yeninden açılmasıyla birlikte umutlandık. Hastanenin açılması hem biz esnaf için hem de vatandaş için çok iyi oldu.” diye konuştu.

Öte yandan, Van Kamu Hastaneleri Genel Sekterliği tarafından hastanenin yeniden açılışıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Hizmet Binası 25 Haziran 2016 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Urartu Oteli arkasında yer alan ve daha önce de özel bir hastane olarak kullanılan binada hizmet verecek olan ek binamızda ilk etapta poliklinik düzeyinde hizmet verilmeye başlanmıştır. Bakanlığımızın desteği ile kısa süre içerisinde yataklı servis ve ameliyathane birimleri de aktif hale getirilecektir.” (Yılmaz Sönmez-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir