• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
"İslam toplumlarında darbeler yapılmasına karşı olacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD desteğiyle bir grup askerin 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunmasına halkın tepkisi devam ediyor. Darbe karşıtı gösterilere 12’nci gününde devam eden Diyarbakırlılar, Kayapınar ilçesindeki Orman Park’ta bir araya geldiler.

Seslendirilen müziklere eşlik eden vatandaşlar, tekbirler eşliğinde ‘Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin’ ve ‘FETO’ya idam’ sloganları attılar.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda darbe girişimi sert bir şekilde kınanırken, İslam ümmetinin birliği ve beraberliği için dua edilip temennilerde bulunuldu. Günlerdir darbe karşıtı gösterilere katılan vatandaşlar, ümmet olma bilincini ayakta tutmaya çalıştıklarını söylediler.

İslam toplumlarında darbeler yapılmasına hep karşı olacaklarını belirten Bayram Aylak, “Bizler buraya ümmet olma bilinciyle, dinimiz için geldik. Tağuti sistemi ve İslam’a karşı olan sistemleri reddetmek amacıyla buradayız. Birlikte hareket etmek zorundayız. İslam toplumlarında darbeler yapılmasına karşı olacağız, duruşumuzu sergileyeceğiz.” dedi.

15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlarda tepkisini gösterdiğini dile getiren Arif Ergin, şöyle konuştu: “Darbe gerçekleşmediği için Allah’a hamd ediyoruz. Gerçekleşseydi ülkedeki Müslüman halk katledilecekti. Yıllardır bu oluşum var. Paralel yapılanmanın mağdur ettiği binlerce Müslüman var. İnsanlar kirli yüzünü bugün gördü. Bugüne kadar mağdur ettiği insanların haklarını almasını istiyoruz.”

Önceki darbelerde insanların başına gelen zulümleri ve zorbalıkları bildikleri için darbeye karşı olduklarını ifade eden Mehmet Kıyatçıl ise “Biz her zaman darbeye karşı çıktık. Çıkmaya da devam edeceğiz. Önceki darbelerde insanların ne çektiğini bütün dünya biliyor. Bunun için darbeye hayır diyoruz. Darbeye hayır dediğimiz için de burada olmaya devam edeceğiz. Bunu Allah için, dinimiz, namusumuz ve vatanımız için yapıyoruz.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA) 























Bu haberler de ilginizi çekebilir